AcasăNewsReactie din directia CSM la spusele ministrului: afirmatii grave la adresa justitiei...

Reactie din directia CSM la spusele ministrului: afirmatii grave la adresa justitiei din Romania

Reprezentantii Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu au trecut cu vederea recentele afirmatii facute de catre ministrul Justitiei, in momentul in care oficialul guvernamental facea referire la evaluarea activitatii procurorului general Lazar si la faptul ca decizia nu a venit „din senin”.

Nemultumiti de unele aspecte regasite in discursul ministrului Toader, oficialii Sectiei amintite au transmis, marti, un punct de vedere, in care pun accent pe faptul ca unele afirmatii, de genul celor facute de oficialul aflat in fruntea Ministerului Justitiei ar fi de natura sa puna la indoiala credibilitatea Ministerului Public – institutia in fruntea careia se afla Augustin Lazar.

Iata ce transmit reprezentantii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii:

„Sectia pentru procurori a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului justitiei din data de 27.08.2018, potrivit carora „Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (…) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti”.

Aceste declaratii care acrediteaza ideea ca procurorii isi desfasoara activitatea cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania.

Sectia pentru procurori atrage atentia ca astfel de afirmatii cu caracter general sunt de natura a pune la indoiala activitatea si credibilitatea Ministerului Public.

Sectia pentru procurori subliniaza nevoia unui mesaj public echilibrat si responsabil care sa consolideze increderea cetateanului in actul de justitie, indatorire care revine deopotriva tuturor reprezentantilor institutiilor publice, inclusiv ministrului justitiei.”

101 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger