AcasăNewsReactie de la varful PSD, despre acordul semnat la Cotroceni: "Cerem un...

Reactie de la varful PSD, despre acordul semnat la Cotroceni: „Cerem un raspuns”

Dupa ce Klaus Iohannis si liderii PNL, USR, Pro Romania si PMP si-au pus semnatura, joi dupa-amiaza, pe Acordului Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, presedintele Consiliului National al PSD-ului a transmis o replica tuturor criticilor carora le-a dat glas primul om in stat, la ceremonia in cauza.

In prima faza, e de mentionat faptul ca reprezentantii PSD si ALDE nu au fost prezenti la semnare, anterior in cursul zilei premierul Dancila anuntand ca nu a primit o intitatie la ceremonia de semnare a pactului propus de catre primul om in stat dupa consultarile post-referendum avute, zilele trecute, la Cotroceni.

In schimb, social-democratii au reactionat, prin vocea lui Mihai Fifor. Care a transmis o reactie ampla la acest subiect. „Imi pare rau ca presedintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic national. Am propus completarea acestui pact cu valori si principii europene esentiale pentru Romania pe care, insa, domnul Iohannis le ignora deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorala in care se afla de la inceputul anului. Ce inseamna aceasta tacere absoluta, aceasta lipsa totala de reactie din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fost domnul Iohannis de acord? Cerem un raspuns. Pentru ca romanii merita un raspuns. Nu este si presedintele celor care au votat in 26 mai pentru un parcurs european sanatos? Pentru ei nu se semneaza acordul? Romania nu mai poate avea un presedinte interesat doar de propria campanie electorala. Aceste jocuri de imagine, incununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-ProRomania-PMP, arata doar lipsa de seriozitate, de responsabilitate si de respect pentru romani”, a notat Fifor pe Facebook.

„PSD nu se schimba”

La ceremonia in sine, Iohannis a pus accent pe faptul ca „au raspuns direct, clar, deschis «DA, semnam» Partidul National Liberal, Uniunea Salvati Romania, Partidul PRO Romania si Partidul Miscarea Populara. Presedintii acestor partide sunt prezenti astazi pentru a semna acest acord, acest pact. Nu a anuntat, cel putin, pe mine nu m-a anuntat ca este interesat PSD, PSD care aparent din 27 mai se schimbase. Dar nu este asa. PSD nu s-a schimbat. PSD nu se schimba. PSD a pierdut primul rand de alegeri dintr-un set mai larg. Dar a ramas doar cu aparenta schimbarii. PSD urmareste in continuare aceleasi obiective si raspunsul lor, pe care mi l-au dat, prin media, a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decat articole in acest Acord. PSD a daunat foarte mult Romaniei. Din cauza PSD-ului, Romania nu s-a dezvoltat mai mult si nu se dezvolta nici acum mai mult”, a acuzat Iohannis, in fata reprezentantilor Opozitiei, aflati la Cotroceni.

 

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger