AcasăNewsReactie de la varful Parchetului General, dupa afirmatiile judecatorului Udrea: opinii personale,...

Reactie de la varful Parchetului General, dupa afirmatiile judecatorului Udrea: opinii personale, partinitoare

Dupa recentele declaratii facute de catre judecatorul Constantin Udrea, de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, cu referire la protocoalele secrete, din care nu lipsesc sintagma „crima organizata”, dar si trimiterea la faptul ca procurorul general a sustinut ca nu exista protocoale si ca s-a dovedit ca „unul dintre ele chiar el l-a semnat, din 2016”, Ministerul Public a reactionat.

In sensul in care a remis un comunicat din care rezulta, intre altele, ca de la varful Parchetului General se considera ca”afirmatiile domnului judecator reprezinta opinii personale, partinitoare”.

Iata intreg comunicatul PG:

„Vazand interesul reprezentantilor mass-media privind declaratiile publice ale domnului Constantin Udrea, judecator militar la Curtea Militara de Apel Bucuresti, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 20 decembrie 2017, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitie, a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la existenta indiciilor savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. s) și t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor de catre domnul colonel magistrat Udrea Constantin, sesizare respinsa de catre Inspectia Judiciara.

De asemenea, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) și (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la eventuala comitere de catre judecatorul Udrea Constantin a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, sesizare clasata de catre Inspectia Judiciara.

Declaratiile publice ale domnului judecator militar Udrea Constantin trebuie interpretate in contextul expus anterior, cel al existentei unor sesizari adresate Inspectiei Judiciare de catre procurorul general al PICCJ referitoare la conduita acestuia.

Conducerea PICCJ considera ca afirmatiile domnului judecator reprezinta opinii personale, partinitoare si, totodata, atrage atentia asupra unei posibile incalcari a obligatiei de rezerva impusa magistratului, in conditiile in care are spre solutionare cauze in care pot fi incidente aspecte pe care le critica, iar abordarile acestuia nu s-au situat la nivel de principiu, ci au constat in afirmatii punctuale, pentru care nu a prezentat dovezi.”

„Aceasta activitate de creare si de punere in aplicare a protocoalelor secrete constituie crima organizata, deoarece oamenii sunt calificati, stiu ce au facut, stiu impotriva cui sunt indreptate protocoalele, stiu ca se adauga la lege, asta-i si motivul pentru care le-au dat strict secret. Grupul este bine structurat. Cel putin una din infractiuni se desprinde ca ar fi fost savarsita acolo, abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi, respectiv dreptul la un proces echitabil. De ce? Din moment ce se creeaza echipe operative mixte pentru instrumentarea cauzelor penale, aceasta inseamna ca alaturi de procurori functioneaza si echipa formata din ofiteri de securitate, ofiteri de informatie de la SRI – ca sa fie bine spus, nu de altii, la ei ma refer – incat, ei neavand calitatea si functii judiciare prevazute in lege, ei nu au competenta”, a sustinut judecatorul, intr-un interviu pentru Mediafax.

author avatar
Andrei Coman
553 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand o sa ii vedem la racoare pe acesti securisti stalinisti care ne-au adus inapoi acest sistem securistic ,pentru eradicarea caruia au murit romanii in decembrie 1989 ???? Pana cand sunt fraieriti romanii de acesti obraznici nesimtiti care cu ajutorul protocoalelor si al securistilor au bagat oameni nevinovati la puscarie ,numai pentru ca erau din alta tabara ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger