Cauta

Reactie de la DNA dupa ce Toader a propus revocarea procurorului general

Nu au fost putine luarile de pozitie aparute in spatiul public dupa ce miercuri seara ministrul Justitiei a anuntat ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar, in baza unui raport de 63 de pagini asupra activitatii sale manageriale.

Mai nou, in cursul zilei de vineri, s-a aflat si un punct de vedere de la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce Tudorel Toader a propus revocarea lui Augustin Lazar, procurorul care, din 2016, conduce Parchetul General. Este vorba, in primul rand, de un mesaj de sustinere pentru reactia transmisa in cursul zilei precedente de doua asociatii de magistrati, care ii cerusera ministrului sa abandoneze aceasta procedura la adresa lui Lazar.

Iata ce comunicat au transmis reprezentantii institutiei conduse interimar de catre Anca Jurma:

„In contextul declansarii procedurii de revocare a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, Adunarea Generala a D.N.A, intrunita la data de 26 octombrie 2018, la solicitarea a peste o treime din totalul procurorilor din cadrul DNA, in temeiul art. 9 alin 2 din Regulamentul de Ordine Interioara, a exprimat sustinerea comunicatului comun al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018.

De asemenea, Adunarea Generala a D.N.A a adoptat urmatorul mesaj: „Procurorii DNA isi exprima atasamentul fata de valorile statului de drept si de respectarea principiului independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, care implica garantii clare, puternice si eficiente de respectare a independentei procurorilor in exercitarea mandatului lor prevazut de lege. In acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu functii de conducere trebuie sa fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective si sa evite riscul unor decizii disproportionate si alimentarea unui climat de intimidare si presiune asupra procurorilor”.”

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version