AcasăNewsReactie de la Bucuresti, dupa atacul sangeros de la nunta din Gaziantep

Reactie de la Bucuresti, dupa atacul sangeros de la nunta din Gaziantep

Drama care s-a abatut asupra unor oameni nevinovati, din orasul turcesc Gaziantep nu a ramas fara reactii dincolo de granitele statului condus de Recep Erdogan.

De la Bucuresti, o prima luare de pozitie a venit din directia Ministerului de Externe. Pe langa faptul ca au fost transmise condoleante familiilor victimelor „acestui act de o violenta extrema”, reprezentantii ministerului condus de Lazar Comanescu transmit ca se „condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc in seara zilei de 20 august 2016, in Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieti omenesti si numerosi raniti”, dar si ca „astfel de acte indreptate impotriva oamenilor nevinovati sunt incalificabile”.

Amintim ca in urma unei explozii produse in zona in care se desfasura, noaptea trecuta, o nunta in randul comunitatii kurde, cel putin 50 de persoane au pierit, iar alte peste 70 au ajuns in grija medicilor, cu rani mai mult sau mai putin grave. Masacrul nu a fost revendicat oficial pana la aceasta ora, insa tot mai multe voci, inclusiv a liderului de la Ankara, iau in calcul varianta ca totul sa fi fost orchestrat de ISIS.

sursa foto: Facebook/mae.romania

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger