AcasăNewsReactia SRI fata de speculatiile privind implicarea conducerii in dosarul "B. Cube"

Reactia SRI fata de speculatiile privind implicarea conducerii in dosarul „B. Cube”

Pe fondul speculatiilor privind o eventuala implicare a conducerii Serviciului Roman de Informatii, in dosarul „Black Cube”, din directia SRI a aparut, marti, o prima luare de pozitie. Reactia venita la cateva zile de cand seful statului dezmintea, la randul sau, o astfel de presupozitie.

Astfel ca, in ziua in care s-a aflat despre cei doi tineri israelieni cercetati in aceasta cauza si-au recunoscut vinovatia, ajungand la un acord cu procurorii DIICOT, la urechile opiniei publice a ajuns si un punct de vedere din directia Serviciului Roman de Informatii, in forma unui comunicat prin intermediul caruia se resping presupozitiile la adresa conducerii institutiei, si pe care il redam integral, in cele ce urmeaza:

„In legatura cu speculatiile aparute in spatiul public in care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este mentionat de catre persoane fata de care se efectueaza urmarirea penala, Serviciul Roman de Informatii  face urmatoarele precizari.

Serviciul Roman de Informatii  nu comenteaza pe marginea unor dosare penale aflate in lucru.

Serviciul Roman de Informatii respinge cu fermitate afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la implicarea conducerii SRI in dosarul Black Cube.

Mentionam ca niciodata, in nicio situatie si in niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori in acest dosar.

De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului si potrivit competentelor legale, la furnizarea de informatii relevante care au condus la inceperea urmaririi penale in acest caz.”

Pe aceeasi tema, si seful statului a dezmintit, inca de zilele trecute, pe cand se afla la Bruxelles, la Consiliul European, orice speculatie de genul. „Presedintele si Presedintia nu au protejat, nu au fost implicate in absolut niciun fel in aceasta actiune numita „Black Cube”. Nici formal, nici informal”, sustinea Iohannis. La momentul respectiv, seful statului aducea in discutie si situatia SRI-ului. „Acuzatiile care am inteles ca se aduc SRI. Pai, este caraghios. SRI nu numai ca nu a protejat acea actiunea, ba a participat si a contribuit decisiv la prinderea infractorilor. Ca unii infractori s-au gandit ca, probabil, da bine sau este interesant in Romania sa spuna ca SRI si Presedintele ii apara, sigur, cine are placerea sa se uite mult la filme cu spioni poate gaseste o placere in asta. Dar aceste afirmatii sunt total nefondate”, a continuat presedintele.

author avatar
eNational
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger