AcasăNewsReacția ȘOCANTĂ a lui Joe Biden când a fost întrebat despre MITA...

Reacția ȘOCANTĂ a lui Joe Biden când a fost întrebat despre MITA de 5 milioane de dolari primită de la ucraineni

joe bidenJoe Biden, acuzat că a primit mită de la o companie ucraineană de gaze. Cum a reacționat președintele american

Președintele SUA Joe Biden este acuzat de un congresman republican că ar fi primit mită de la o companie ucraineană de gaze.

Cazul a intrat și în vizorul procurorilor federali, după ce ar fi apărut mai multe probe legate de mituirea acestuia și a fiului său, Hunter, cu mai multe milioane de dolari.

Joe Biden ar fi primit mită pe când era vicepreședintele SUA

Drept răspuns la aceste acuzații, Biden a chicotit și a plecat când a fost întrebat despre acuzațiile de luare de mită din perioada în care era vicepreședinte.

„Există înregistrăi în care ați acceptat mită, domnule președinte? E adevarat?”, a fost întrebat de jurnaliști New York Post marți, când a părăsit un eveniment la care au participat diplomați americani la Casa Albă.

Biden s-a oprit din mers pentru o clipă înainte de a zâmbi și a chicoti, clătinând din cap în timp ce mergea pe hol.

Congresmanul republican Ronnie Jackson îl acuză pe președintele Biden de ”crima secolului”, referindu-se la legăturile lui Biden cu firma Burisma, din Ucraina, și la acuzațiile de mită.

Înregistrări cu mita ucraineană pentru Biden și fiul său

De asemenea, senatorul republican Chuck Grassley a declarat luni, că directorul Burisma, care i-ar fi mituit pe președintele Statelor Unite, Joe Biden și pe fiul acestuia, Hunter, a păstrat 17 înregistrări audio ale conversațiilor sale cu aceștia, ca o poliță de asigurare.

Potrivit jurnaliștilor de la Fox News, Grassley a dezvăluit în plenul Senatului, despre existența unui raporet al FBI, formularul FD-1023, în care se susține că între vicepreședintele de atunci Biden și un cetățean străin a existat o schemă de mită penală care a implicat influențarea deciziilor politice americane.

Grassley a mai declarat că formularul conținea o referință redactată potrivit căreia seșful de la Burisma ar deține mai multe înregistrări audio ale unor convorbiri telefonice între el și Hunter Biden. Două dintre aceste înregistrări sunt făcute cu actualul președinte, atunci când era vicepreședinte.

author avatar
Andreea Vlad