AcasăNewsReactia RATB, dupa ce ANAF a blocat conturile Regiei de Transport

Reactia RATB, dupa ce ANAF a blocat conturile Regiei de Transport

In conditiile in care Fiscul a dispus, marti, masura popririi pe conturile Regiei de Transport Bucuresti, reprezentantii RATB au prezentat punctul de vedere al acestei institutii fata de acest aspect care, asa cum era de asteptat, a iscat ingrijorare in randul angajatilor.

Astfel, responsabilii RATB au anuntat, printr-un comunicat, faptul ca au luat la cunostinta  „despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat masura indisponibilizarii” atat a  sumelor existente in conturile bancare ale RATB, cat si a celor care urmeaza sa fie obtinute din incasarile zilnice.

Totodata, reprezentantii Regiei de transport in comun din Capitala mentioneaza ca, pana luni, respectiv la data de 20 iulie anul curent, datoria RATB se ridica la 272.431.800 lei si precizeaza ca „suma provine din taxa pe valoarea adaugata care include si subventia acordata beneficiarilor de gratuitati si reduceri (pensionari, elevi, studenti etc), in conformitate cu H.C.G.M.B. nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii Regiei mentioneaza si faptul ca „in prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat in instanta de catre RATB, aflându-se in faza de recurs”.

Insa Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu este singura care s-a trezit, marti, cu poprire pe conturi. Fiscul a dispus o masura similara si in cazul televiziunii de stat – TVR- precizand ca, in ambele cazuri, demersul vine ca urmare a datoriilor acumulate de aceste institutii la bugetul de stat.

Mai mult, reprezentantii Fiscului au anuntat ca nu se vor opri aici. „Precizam ca, in perioada urmatoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor”, conchide sursa citata.

author avatar
Cristina Stefan
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger