AcasăNewsReactia premierului Ponta in cazul ministrilor acuzati de ANI

Reactia premierului Ponta in cazul ministrilor acuzati de ANI

Victor Ponta a anuntat vineri ca a luat act de anuntul facut de Agentia Nationala de Integritate (ANI), conform caruia trei ministri si secretarul general adjunct al Guvernului sunt acuzati de incompatibilitate.

„Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut”, a precizat premierul, intr-un comunicat de presa.

Pentru ca este prima zi de campanie electorala si nu ar vrea ca aceasta situatie sa fie folosita in scop politic, Victor Ponta a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc.

Seful Executivului a tinut sa precizeze ca in cazul in care acuzatiile ANI se vor dovedi intemeiate, cei in cauza nu vor mai face parte din echipa guvernamentala. ANI ii acuza de incompatibilate pe ministrii Eduard Hellvig  (Dezvoltare Regionala si Turism), Liviu Pop (Dialog Social) si Ovidiu Silaghi (Transporturi) si pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului.

author avatar
Alina Stancu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger