AcasăNewsReactia Monicai Iacob-Ridzi, dupa condamnarea la inchisoare: "Cum poti acuza un ministru?"

Reactia Monicai Iacob-Ridzi, dupa condamnarea la inchisoare: „Cum poti acuza un ministru?”

Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, a fost condamnata luni la cinci ani de inchisoare, cu executare, pentru abuz in serviciu.

Monica Iacob-Ridzi a fost acuzata, printre altele, ca a atribuit preferential contracte extrem de avantajoase pentru apropiatii ei. In incercarea de a recupera prejudiciul, statul a pus sechestru pe mai multe bunuri ce apartineau fostului ministru precum un apartament, o jumatate de casa si un teren.

Desi decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Instanta Suprema, Monica Iacob-Ridzi a iesit deja la atac si sustine ca este o victima a duelurilor politice la nivel inalt.

„Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine in cursul judecatii. Cum este posibil sa condamni un ministru pentru ca ar fi abuzat de functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata?” a fost unul dintre mesajele razboinice transmise de Monica Iacob-Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului sustine ca in cadrul procesului au aparut o groaza de nereguli. „Cum poate fi condamnat cineva pentru existenta unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusa de catre instanta a concluzionat ca nu exista? Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document si, in plus, si-a delegat in scris prin ordin toate atributiile legate de organizarea propriu-zisa a evenimentelor?” sunt doar doua intrebari la care Monica Iacob-Ridzi asteapta raspunsuri din partea instantei in perioada premergatoare intocmirii recursului.

author avatar
Cristi Ionita
1.042 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger