Cauta

Reacția ministrului Predoiu în cazul imaginilor cu Horodniceanu: „Abordarea a fost greşită” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o primă reacție cu referire la imaginile care au făcut înconjurul Internetului și au fost îndelung discutate, în ultimele ore. Cele în care apare în prim-plan fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție.

Concret, ministrul Justiţiei s-a referit la imaginile în care vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Daniel Horodniceanu ameninţă poliţişti, potrivit news.ro. Oficialul din Guvern a afirmat că nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo şi că abordarea a fost greşită.

Precizările venite de la ministrul Predoiu au venit după ce reprezentantul Executivului a fost întrebat duminică, la Prima News, despre situaţia în care a fost filmat Daniel Horodniceanu. Predoiu a spus că „este regretabil contextul” și a adus în discuție faptul că Horodniceanu a reacționat pe această temă, exprimându-și regretul faţă de cele întâmplate.

„Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo”

„Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, că regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. (…) E regretabil contextul, cum a spus şi dânsul e regretabilă atitudinea, e greşită evident de la început până la sfârşit, dar este important că a realizat acest lucru. Şi-a manifestat regretul faţă de cele întâmplate. Cred că corect să spunem şi acest lucru. (…) Subscriu la cea ce a spus domnul Horodniceanu însuşi, nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie să raţionezi pe unde ai greşit, ce ai greşit, să recunoşti acest lucru şi să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat ministrul Justiţiei, conform sursei citate.

Predoiu: „Ar trebui lămurite”

Predoiu spune că e nevoie ca întreaga situație să fie lămurită. „Aceste aspecte dacă dânsul crede că e cazul ca să fie lămurite trebuie lămurite până la capăt care e tot contextul şi chiar dacă dacă dânsul nu crede acest lucru cred că ar trebui lămurite.

Aş invoca şi declaraţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, care a spus că va analiza această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti în sensul bun al cuvântului a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că a înţeles că nu ăsta este un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

Întrebare-cheie

Ministrul Justiției a fost întrebat, totodată, ce riscă Horodniceanu după această întâmplare.
„Din momentul ăsta trebuie să mă plasez în poziţia de oficial al Guvernului şi să îmi reţin orice declaraţie până când vedem ceva oficial legat de această întâmplare. (…) Ce ţine de conduita magistratului în societate este în competenţa CSM ca instituţie”, a răspuns ministrul.

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi, potrivit aceleiași surse.
YouTube video player

 

SNPPC cere demisia/demiterea lui Horodniceanu

Ca urmare a apariției în spațiul public a filmării cu Horodniceanu, actualul vicepreședinte al CSM, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC a transmis, duminică, 7 mai, că solicită „demisia/demiterea” acestuia.

„Astazi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM , a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru „fraierimea” care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să ….. aplice legea!”, au transmis reprezentanții SNPPC, prin intermediul paginii de Facebook a Sindicatului.

„Având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii la adresa Poliției Române, precum și impactul total negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special,

SNPPC solicită:

1. Domnului Horodniceanu:
– demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, aparator și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile.
– demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, susțin cei de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.

Totodată, SNPPC cere CSM-ului declanșarea cercetării disciplinare a lui Horodniceanu.
„Declanșați cercetarea disciplinara a domnului Horodniceanu și luați măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români,nici pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur și intransigent când alții încalcă legea dar sfidator și agresiv la adresa Poliției Române atunci când el încalcă legea și trebuie să-i suporte rigorile.

Nu putem să nu ne intrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar in care să existe o probă video cu politisti care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament. Probabil că îi/îl reținea și propunea arestarea lor preventiva”, au solicitat cei de la SNPPC reprezentanților CSM-ului, forul în cadrul căruia Horodniceanu e vicepreședinte.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version