AcasăNewsReacția ministrului Predoiu în cazul imaginilor cu Horodniceanu: „Abordarea a fost greşită”...

Reacția ministrului Predoiu în cazul imaginilor cu Horodniceanu: „Abordarea a fost greşită” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o primă reacție cu referire la imaginile care au făcut înconjurul Internetului și au fost îndelung discutate, în ultimele ore. Cele în care apare în prim-plan fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție.

Concret, ministrul Justiţiei s-a referit la imaginile în care vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Daniel Horodniceanu ameninţă poliţişti, potrivit news.ro. Oficialul din Guvern a afirmat că nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo şi că abordarea a fost greşită.

Precizările venite de la ministrul Predoiu au venit după ce reprezentantul Executivului a fost întrebat duminică, la Prima News, despre situaţia în care a fost filmat Daniel Horodniceanu. Predoiu a spus că „este regretabil contextul” și a adus în discuție faptul că Horodniceanu a reacționat pe această temă, exprimându-și regretul faţă de cele întâmplate.

„Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo”

„Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, că regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. (…) E regretabil contextul, cum a spus şi dânsul e regretabilă atitudinea, e greşită evident de la început până la sfârşit, dar este important că a realizat acest lucru. Şi-a manifestat regretul faţă de cele întâmplate. Cred că corect să spunem şi acest lucru. (…) Subscriu la cea ce a spus domnul Horodniceanu însuşi, nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie să raţionezi pe unde ai greşit, ce ai greşit, să recunoşti acest lucru şi să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat ministrul Justiţiei, conform sursei citate.

Predoiu: „Ar trebui lămurite”

Predoiu spune că e nevoie ca întreaga situație să fie lămurită. „Aceste aspecte dacă dânsul crede că e cazul ca să fie lămurite trebuie lămurite până la capăt care e tot contextul şi chiar dacă dacă dânsul nu crede acest lucru cred că ar trebui lămurite.

Aş invoca şi declaraţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, care a spus că va analiza această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti în sensul bun al cuvântului a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că a înţeles că nu ăsta este un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

Întrebare-cheie

Ministrul Justiției a fost întrebat, totodată, ce riscă Horodniceanu după această întâmplare.
„Din momentul ăsta trebuie să mă plasez în poziţia de oficial al Guvernului şi să îmi reţin orice declaraţie până când vedem ceva oficial legat de această întâmplare. (…) Ce ţine de conduita magistratului în societate este în competenţa CSM ca instituţie”, a răspuns ministrul.

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi, potrivit aceleiași surse.

 

SNPPC cere demisia/demiterea lui Horodniceanu

Ca urmare a apariției în spațiul public a filmării cu Horodniceanu, actualul vicepreședinte al CSM, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC a transmis, duminică, 7 mai, că solicită „demisia/demiterea” acestuia.

„Astazi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM , a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru „fraierimea” care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să ….. aplice legea!”, au transmis reprezentanții SNPPC, prin intermediul paginii de Facebook a Sindicatului.

„Având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii la adresa Poliției Române, precum și impactul total negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special,

SNPPC solicită:

1. Domnului Horodniceanu:
– demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, aparator și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile.
– demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, susțin cei de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.

Totodată, SNPPC cere CSM-ului declanșarea cercetării disciplinare a lui Horodniceanu.
„Declanșați cercetarea disciplinara a domnului Horodniceanu și luați măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români,nici pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur și intransigent când alții încalcă legea dar sfidator și agresiv la adresa Poliției Române atunci când el încalcă legea și trebuie să-i suporte rigorile.

Nu putem să nu ne intrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar in care să existe o probă video cu politisti care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament. Probabil că îi/îl reținea și propunea arestarea lor preventiva”, au solicitat cei de la SNPPC reprezentanților CSM-ului, forul în cadrul căruia Horodniceanu e vicepreședinte.

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

10 COMENTARII

  1. S-a lasat provocat?Daca esti delicvent si te opreste politia cerandu-ti actele ,iar tu te umfli in pene ,si te pui pe amenintat inseamna ca s-a lasat provocat Dar cand primeste teancul de banet din sudoarea noastra de ce nu se lasa provocat sa spuna ,,ce faceti ,eu nu merit atatia bani pentru ca nu fac nimic din contra apar mafioti ,apar interesele noastre ale mafiei din justitie ,sunt contra poporului si contra tarii „Cred ca e necesar sa va viziteze un pic minerii cu batele ,ca sa va bage mintile in cap si sa va treziti la realitate !

  2. aceasta lichea balbaita a lui petrov a pus pe liber pe toti infractorii din politica tarii, pe toti cei care au jecmanit si jefuit bogatiile acestui popor. E absolvent al fabricii de infractori, ex universitatea de drept. Acolo ii invata acum cum sa stea de partea infractorilor nu cum sa apere tara de hoti si lichele.

  3. Daca il lasa nervii si ameninta politistii aflati in misiune, carora le face traseul:), ar trebui si el sa se „revizuiasca” un pic la psiholog.
    Aroganta de procuror.Daca era un sef de clinica sau sef printr un cabinet din Guvern sigur i se facea dosar….
    Dar domnia sa…e sef ( fost) la DIICOT….
    Si politistii ar trebui sa i sarute mana! ” Deoarece” , „din cauza” domniei sale au 15% in plus la salariu !
    Nu a facut fata unor politisti rurali?
    E tare !

  4. De 25 de ani este procuror, din pacate n-a invatat nimic in 25 de ani … asa o sa iasa la pensie – PROCUROR.

  5. uite asa l-au ..facut,ma rog ..s-a facut singur de cacao…domnia si ,,prostia..mai ales in cazul lui,se platesc….

  6. Tupeu de neam prost. Handralau lipsit de educatie si cocalar posesor de be am weu.
    Demonstreaza tupeul jegos si obisnuinta de a fi corupt, ba chiar asteapta si plecaciuni dupa ce-si afiseaza legitimatia care îi atesta apartenenta la mafia justitiei.
    Acelasi tupeu jegos il vedem zilnic afisat si manifestat si de colegii cu roba neagra ai cocalarului, care singuri si-au dat decizii de incasare a unor multe sute de mii de lei, in timp ce grefierilor care-i slugaresc, le-au dat amânări peste amânări. Ani si ani de zile, pentru ca nu sunt bani.

  7. predoiu este o nulitate la fel ca si horodniceanu , niste yesmani , care doar asa pot sa-si pastreze scaunele . un om cu un iq redus , care intai vorbeste si apoi tarziu realizeaza ca a spus prostii .

  8. Există și procurori în trafic, nu doar participanti in trafic ,politia are obligația sa_i recunoască?

  9. Dar ce trebuie să facă politia dacă vreunul se prezintă a fi președinte Americii nu doar procuror ?! Eu propun sa construim autostrăzi doar pentru magistrați și demnitari fără limite viteza și restricții. E o varianta sa scăpăm de ei….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger