AcasăNewsReactia ministrului Finantelor, dupa ce Fitch a reconfirmat rating-ul Romaniei

Reactia ministrului Finantelor, dupa ce Fitch a reconfirmat rating-ul Romaniei

Odata ce agentia de rating a reconfirmat, sambata, ratingul corespunzator datoriei guvernamentale a statului roman pe termen lung, in valuta si moneda locala, la BBB- si, respectiv, BBB, cu perspectiva stabila, sefa de la Ministerul Finantelor si-a exprimat intr-o prima faza multumirea fata de faptul ca in estimarea cu pricina au fost recunoscute anumite progrese din domeniul finantelor publice.

Insa Anca Dragu a dat, totodata, de inteles cu nu vor fi trecute cu vederea nici observatiile din categoria factori de risc, elemente indicate, de asemenea, de catre reprezentantii agentiei de rating amintite. „Decizia agentiei de rating Fitch de afirmare a ratingului si perspectivei pentru Romania are la baza o evaluare echilibrata a progreselor inregistrate de tara noastra si a riscurilor la nivelul cadrului macroeconomic si al finantelor publice. Ne bucura recunoasterea progreselor in zona finantelor publice si a stabilitatii financiare, estimarea Fitch cu privire la cresterea economica fiind peste cea medie aferenta tarilor europene si a celor cu un rating similar. De asemenea, suntem constienti de factorii de risc indicati de catre Fitch. Acestia sunt luati in considerare in analizele si deciziile noastre”, a transmis ministrul Finantelor Publice prin intermediul unui mesa postat pe contul oficial de facebook al institutiei pe care o cinduce.

Nu in ultimul rand, ar mai fi de mentionat faptul ca aceeasi agentie estimeaza, pentru anul in curs, o crestere de 4 procente in dreptul economiei Romaniei.

sursa foto: Facebook/Ministerul Finantelor

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger