AcasăNewsReactia ministrului Educatiei la scandalul "sex in toaleta scolii": "Copiii sunt ultimii...

Reactia ministrului Educatiei la scandalul „sex in toaleta scolii”: „Copiii sunt ultimii vinovati”

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, este de parere ca cei doi elevi surprinsi in timp ce faceau sex in toaleta unei scoli din Iasi sunt ultimii vinovati pentru faptele lor. In schimb, ministrul a spus ca asteapta un raport pe acest subiect.

Ministrul Educatiei a explicat ca problema si intrebarea pe care parintii trebuie sa si le puna sunt mult mai ample decat acest scandal din Iasi. In primul rand, dupa parerea lui Pricopie, trebuie identificati agentii de influenta la nivelul copiiilor. Acestia ar fi internetul, televiziunea, prietenii, scoala si parintii.

„Am luat din biblioteca o carte care vorbeste despre agentii de influenta la nivelul copiilor. Pentru ca de fapt ceea ce se pare ca s-a intamplat vineri, astfel de lucruri si daca se confirma si daca nu se confirma, sunt extrem de grave. Si problema si intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este mult mai larga: ce facem noi cu copiii nostri, cum ii pregatim, cum ii formam. Aceasta carte ne spune care sunt agentii de influenta pe grupa de varsta 14-15 ani din care fac parte, inteleg, cei doi elevi. Si avem: internetul, televiziunea, prietenii, scoala si parintii. In momentul in care vezi o asemenea ordine, te intrebi de ce sunt parintii pe ultimul loc. Oare noi, ca parinti, facem ceea ce trebuie sa facem. Scoala, facem ceea ce trebuie sa facem? Prietenii, dar ne uitam si la televiziune, presa scrisa, internet. Subiectul este extrem de grav. Sa mergem impreuna in Gara de Nord, la orice chiosc si sa indraznim sa ne uitam la revistele care sunt expuse acolo. Sunt mii de copii care trec prin Gara de Nord si nimeni se intreaba de ce nu reglam problema”, a declarat ministrul la Realitatea TV.

De asemenea, Remus Pricopie a mai explicat ca asteapta un raport pe aceasta tema.

„Avem o monitorizare a cazurilor de violenta. Eu nu cred ca datele sunt in crestere, faptul ca avem 200 si ceva de cazuri de violenta pe an raportate, sunt foarte multe. Procedura s-a declansat, directorul de scoala este acolo, exista dialog cu parintii, vom avea un raport. Acesti copii sunt minori, au drepturi, sigur ca au gresit. Copiii sunt ultimii vinovati”, a mai adaugat Pricopie.

author avatar
Andra Nesu
1.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger