AcasăNewsReactia lui Klaus Iohannis, dupa ce Codul penal a trecut de Parlament:...

Reactia lui Klaus Iohannis, dupa ce Codul penal a trecut de Parlament: „voi contesta la CCR”

Presedintele nu mai stie decat „Dancila, demisia!”

Dupa ce a atacat in termeni categorici PSD-ul, pe tema dezbaterilor Codului penal, presedintele a anuntat ca are in plan sa atace la Curtea Constitutionala acest act normativ.

„Este vine de stiut ca si Codul de procedura penala, la care m-am referit acum cateva zile, este in pregatire pentru a fi contestat la CCR”, a anuntat Iohannis, in scurta declaratie de presa sustinuta, in aceasta dupa-amiaza la Cotroceni. Presedintele considera ca „modificarile care s-au facut sunt (…) fie inutile, fie chiar toxice sau daunatoare”.

In prima faza, facand trimitere la votarea noului Cod penal, in forul decizional, a invocat o „dictatura a majoritatii”. „Doresc sa comentez pe scurt acest eveniment, pe care il consider de-a dreptul revoltator, este pur si simplu inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare si cum se actioneaza in ziua de azi in Parlament. Ceea ce se intampla in aceste zile se numeste dictatura majoritatii si este profund daunatoare democratiei”, a tunat presedintele.

Referindu-se la dezbaterea recent adoptatului act normativ, Iohannis a pus accent pe viteza cu care a trecut legea Parlament. „PSD-ul a trecut in timp record Codul penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere in Camera Deputatilor si acest lucru este profund daunator. PSD-ul a reusit, in scurt timp, sa distruga demnitatea actului de legiferare, (…) sa transforme dezbaterile in Parlament intr-o dezbatere lipsita de transparenta, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tavalugul peste argumentatia opozitiei”, a acuzat liderul de la Cotroceni.

204 afisari

3 COMENTARII

  1. Iar nu sunt bune codurile penale mai domnu Presedinte, ia fale dumneata, ca sa faca si altii ca dvs, ca toti dracii, ca nu-s bune sa vedem atunci iti convine, aia nu e buna nici cealalta nu e buna, dar ce este bun la dumneata te-ai intrebat ?

    • E pornit sa faca numai impotriva! Auzi la el dictatura majoritatii nu este democratica! Pai asta e democratia !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger