AcasăNewsReactia lui Iohannis la anuntul lui Toader privind ordonanta: "chestiunea este cras...

Reactia lui Iohannis la anuntul lui Toader privind ordonanta: „chestiunea este cras neconstitutionala”

La o zi de cand, ministrul Justitiei facea referiri in fata presei -inainte sa aiba o discutie cu premierul Dancila si, ulterior, sa plece la Bruxelles, – la o eventuala oronanta de urgenta privind contestatia in anulare, presedintele a facut primele referiri la declaratiile lui Tudorel Toader.

„Nu stim exact ce-si imagineaza ministrul justitiei sa scrie in acea ordonanta, dar, dupa parerea mea, daca doreste sa faca ceea ce a comunicat cat de cat public, chestiunea este cras neconstitutionala. Exista cateva principii care sunt respectate de toata lumea. La noi sunt ancorate in Constitutie si unul dintre aceste principii (…) este ca o lege actioneaza numai pentru viitor. Deci, legea nu poate sa actioneze retroactiv. Va imaginati daca o lege ar putea sa se aplice pentru trecut, atunci fiecare guvern ar veni si ar schimba intreg trecutul statului si atunci ar disparea orice urma de stabilitate, de predictibilitate”, e de parere Klaus Iohannis.

Presedintele a lansat apoi sageti cu tinta clara in directia principalului partid de la guvernare si a liderului acestuia, Liviu Dragnea. „Pe scurt, PSD incearca ceea ce incerca de cand a venit la putere, sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale, in frunte cu seful lor de partid. Acest lucru nu se poate. Deci, PSD nu poate sa vina cu astfel de solutii, care sunt pur si simplu neavenite, neconstitutionale, si faptul ca se vehiculeaza in public astfel de idei arata ca, de fapt, PSD-ului nu-i pasa de Romania, PSD-ului ii pasa de propriii politicieni cu problemele penale si cauta solutii pentru acestia”, consiera seful statului.

Nu in ultimul rand, presedintele a dat e inteles ca i se pare ca ar fi cazul ca ministrul sa isi reimprospateze lecturile in domeniul pe care il pastoreste. „Este regretabila aceasta evolutie, si am inca speranta ca inclusiv ministrul justitiei va mai citi un pic de Constitutie si legislatie, si vor renunta la un astfel de demers, care, dupa parerea mea, nu este posibil”, a conchis Klaus Iohannis.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger