AcasăNewsReactia lui Basescu la mesajul transmis de Obama romanilor

Reactia lui Basescu la mesajul transmis de Obama romanilor

Presedintele Traian Basescu i-a felicitat, sambata, pe militarii romani pentru modul in care actioneaza in teatrele de operatii din Afganistan si din Fregata „Regele Ferdinand”, din Golful Aden. El le-a transmis ca actiunile lor sunt foarte apreciate de partenerii internationali, cea mai recenta dovada fiind mesajul transmis de Obama, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

(foto: precidency.ro)

Basescu a avut sambata, de 1 Decembrie, o videoconferinta cu militarii romani din Afganistan si de pe Fregata ”Regele Ferdinand” din Golful Aden. ”Mesajul de felicitare al domnului presedinte Obama face referire la misiunile Romaniei in Afganistan si nu este putin lucru. Cu toate ocaziile cuvintele pe care inaltii oficiali ai statelor partenere le adreseaza ostasilor romani sunt cel putin magulitoare si am vrut sa va spun acest lucru, nu doar din politete”, le-a spus Traian Basescu, soldatilor romani, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Secretarul de stat american Hillary Clinton le-a transmis romanilor, in numele presedintelui Barack Obama si al poporului SUA, cele mai bune urari cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, intr-un mesaj publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

”In afara de legaturile indelungate, semnarea in acest an a unor acorduri de parteneriat strategic si aparare antiracheta marcheaza un nou capitol in relatiile noastre de durata si asteptam cu nerabdare sa gasim noi modalitati de a conlucra”, a afirmat responsabilul american.

Pana in 2014, Romania va contribui anual cu 1600 de militari si zeci de jandarmi la efortul NATO de mentinere a pacii in Afganistan. In paralel, Fregata „Regele Ferdinand” participa, din luna septembrie, la operatiunea UE de lupta „Atalanta” impotriva pirateriei navale in Golful Aden.

author avatar
Alina Costache
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger