AcasăNewsReactia Kremlinului dupa activarea scutului antiracheta de la Deveselu

Reactia Kremlinului dupa activarea scutului antiracheta de la Deveselu

Liderul de la Kremlin nu pierde niciun prilej sa denunte Apusul

Era lesne de inteles faptul ca inaugurarea oficiala a scutului antiracheta de la Deveselu – eveniment urmarit la nivelul intregii Europen si nu numai – nu avea cum sa treaca neobservata la Kremlin.

O reactie in aceast sens a venit chiar din directia purtatorului de cuvant al Presedintiei ruse, care, conform digi2.4ro, a sustinut ca aceasta activare a scutului constituie o amenintare la adresa securitatii nationale a statului condus de Putin. „Fara indoiala, desfasurarea sistemului este cu adevarat o amenintare la adresa securitatii Federatiei Ruse”, a afirmat Peskov, potrivit sursei citate.

Inca de dimineata, dupa intrevederea avuta la Cotroceni, atat Secretarul General al NATO, cat si presedintele Iohannis au subliniat, insa, rolul exclusiv defensiv al acestei facilitati de la Deveselu. „Stim ca Rusia foloseste aceste ocazii pentru a fi foarte vocala, insa si ei stiu la fel de bine cum stim noi ca sistemul nu este in niciun fel indreptat impotriva Rusiei, dar NATO trebuie sa fie pregatita pentru a face fata si altor incidente, care vin din alta zona, din afara spatiului euroatlantic”, preciza presedintele.

sursa foto: Twitter

author avatar
eNational
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger