AcasăNewsReactia Guvernului Romaniei, dupa ce ungurii au anuntat ridicarea unui gard la...

Reactia Guvernului Romaniei, dupa ce ungurii au anuntat ridicarea unui gard la granita

Ungaria se confrunta cu mari probleme din cauza imigrantilor care vin dinspre Serbia si viseaza sa ajunga in tari occidentale precum Germania sau Franta.

Autoritatile maghiare au izolat, deja, granita cu Serbia, prin intermediul unui gard metalic, si au anuntat ca vor sa ridice o astfel de constructie si la granita cu Romania.

Motivul lor este clar. Au primit informatii ca traficantii de oameni vor sa-si schimbe rutele si sa ajunga in Ungaria prin Romania. Totusi, construirea gardului la granita Ungariei cu Romania ridica mari semne de intrebare.

Iar raspunsul autoritatilor de la Bucuresti nu a intarziat. Guvernantii nostri sustin ca „ridicarea unui gard la granita Ungariei cu Romania este o actiune neconforma cu normele Uniunii Europene”.

Mai mult, guvernantii de la Bucuresti sunt de parere ca au adoptat o pozitie in acord cu cele ale altor state UE care au atacat tratamentul aplicat imigrantilor de autoritatile de la Budapesta.

In plus, autoritatile de la Bucuresti atrag atentia ca partea ungara a fost tinta unor critici fervente venite atat de la organizatiile care vegheaza la respectarea drepturilor omului, cat si de la reprezentanti ai unor state ale Uniunii Europene si ai unor institutii europene si internationale.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger