AcasăNewsReacția Casei Albe după discursul lui Putin. Ce va face America

Reacția Casei Albe după discursul lui Putin. Ce va face America

Reacția Casei Albe după discursul lui Putin. Ce va face America (sursa foto: twitter.com/usambkyiv)

Anunțul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, privind „mobilizarea parțială” în Rusia, în contextul conflictului din Ucraina , a generat o primă reacție în rândul oficialilor americani.

Bridget Brink, ambasadorul SUA în Ucraina, a transmis un prim mesaj, după discursul de miercuri al președintelui Vladimir Putin. E vorba de o reacție comunicată prin intermediul Twitter. Din care să reiasă și ce va face America pe mai departe.

Brink: Mobilizarea, semn de slăbiciune

„Referendumurile simulate și mobilizarea sunt semne de slăbiciune, de eșec pentru Rusia. Statele Unite nu vor recunoaște niciodată pretenția Rusiei de a anexa teritoriu ucrainean și vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, sună mesajul oficialului american, postat pe Twitter în 21 septembrie.

Reacția lui Brink, ambasadorul american la Kiev, vine în contextul în care Putin a anunțat o „mobilizare parțială” pentru îndeplinirea obiectivelor „operațiunii militare speciale” declanșate în Ucraina.

Mai mult, liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să folosească „toate mijloacele” sale de apărare, inclusiv cele nucleare, pentru a se „proteja” – citiți AICI toate amănuntele despre cele mai recente declarații făcute de președintele rus: PUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri despre războiul din Ucraina!

author avatar
Andrei Coman