AcasăNewsRCS&RDS a scos Discovery din grila de programe. Vezi reactia CNA!

RCS&RDS a scos Discovery din grila de programe. Vezi reactia CNA!

(foto: facebook)

Dupa joi seara RCS&RDS au scos din grila de cablu canalele Discovery, presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat vineri dimineata ca firma nu a avut aprobarea Consiliului pentru aceasta modificare.

(foto: facebook)

RCS&RDS a scos, joi seara, din grila de programe a retelei sale de cablu toate canalele operate de compania Discovery Networks, fara ca CNA sa fi aprobat aceste modificari, asa cum impune Legea audiovizualului. CNA va analiza cazul in prima sedinta de saptamana viitoare. “Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”, potrivit articolului 74, alineatul 3, din Legea audiovizualului, care pevede ca CNA poate aplica sanctiuni cuprinse intre 10.000 de lei si 200.000 de lei, in cazul incalcarii acestei prevederi.

RCS&RDS a transmis, joi seara, intr-un e-mail adresat abonatilor sai, ca televiziunile „Digi Animal World si BBC Entertainment vor inlocui Animal Planet si Discovery Channel, care ies din grila la 1 decembrie”. Insa, scoaterea canalelor Discovery din retelele de cablu ale RCS&RDS s-a produs la putin timp dupa trimiterea notificarilor, pe parcursul serii de joi, cu o zi inainte de incetarea acordului de retransmisie intre Discovery si RCS, care expira pe 30 noiembrie.

RCS&RDS a solicitat, miercuri, 28 noiembrie, CNA aprobarea sa scoata canalele Discovery si de pe retelele sale de cablu, analogic si digital, dupa ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicatii a scos Discovery Channel si de pe reteaua sa de satelit Digi. Reprezentantii CNA au declarat joi, 29 noiembrie, ca RCS&RDS invoca in adresa depusa la Consiliu, prin care solicita scoaterea canalelor Discovery de pe retelele sale de cablu, expirarea contractului pe care operatorul de cablu il are cu compania Discovery.

Scoaterea canalelor Discovery de pe retelele de cablu ale RCS a fost confirmata, joi, in jurul orei 21.30, pe pagina de Facebook a televiziunii Discovery Channel: „In acest moment, RCS&RDS a inceput sa elimine canalele Discovery din grila sa de programe, ignorand protestele voastre si incercarile noastre de a ajunge la o intelegere. Dar nu ne vom opri aici. Daca vreti sa urmariti canalele Discovery, aveti alternative. Canalele noastre sunt prezente in ofertele tuturor celorlalti operatori de cablu, printre care UPC, Romtelecom, Focus Sat sau AKTA”.

author avatar
Alina Costache
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger