AcasăNewsRBS, si amendata, si pe picior de plecare din Romania

RBS, si amendata, si pe picior de plecare din Romania

Royal Bank of Scotland (RBS) a fost amendata cu aproape 190 de milioane de euro, dupa scandalul manipularii dobanzii LIBOR. RBS se pregateste sa plece din Romania.

Potrivit The Times, amendarea RBS a dus la scaderea valorii sale de piata cu 3,7 miliarde de euro, in conditiile in care institutia se afla in plina reorganizare la nivel mondial.

Seful Barclays, Marcus Agius, a implicat si RBS in manipularea LIBOR

Acelasi lucru se intampla si la subsidiara din Romania, reprezentantii RBS confirmand pentru „National” ca banca a renuntat la sectorul retail si ca se va concentra pe segmentul corporate. „Cand vom avea o decizie finala asupra viitoarei directii a business-ului, o vom comunica”, ne-au spus reprezentantii bancii, care cauta acum cumparatori pentru sucursalele din Romania. Manipularea LIBOR a fost initiata, se pare, de Barclays, impreuna cu un grup de banci, printre care si RBS. Presedintele Barclays, Marcus Agius, va demisiona, dupa de banca sa a fost amendata cu 290 milioane lire sterline.

Banca de vanzare

Emporiki Bank, a cincea mare banca elena care are subsidiara si in Romania, a fost scoasa la licitatie de actionarul majoritar, Credit Agricole, din cauza problemelor financiare. Printre bancile grecesti interesate sa o cumpere se numara National Bank of Greece, Alpha Bank si Eurobank EFG.

author avatar
Arpad Dobre
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger