AcasăNewsRazvan Ungureanu, "hirotonit" premier de Preafericitul Daniel

Razvan Ungureanu, „hirotonit” premier de Preafericitul Daniel

Pana si cei mai apropiati colaboratori de la Cotroceni au fost luati prin surprindere cand, cu cateva zile inainte de debarcarea lui Emil Boc, au aflat cine este noul premier. Cu totii stiau ca, de la vizita prezidentiala de anul trecut din America, Traian Basescu a avut intotdeauna un singur nume in minte: George Maior.

Preafericitul Daniel

Cu toate acestea, presedintele a fost convins pe ultima suta de metri sa faca neasteptata schimbare intre seful SRI cu omologul sau de la SIE, iar reporterii de investigatii ai „National” au aflat si cine este cel caruia i se datoreaza numirea ca premier a lui Mihai Razvan Ungureanu. Nimeni altul decat Preafericitul Daniel.

Asaltul Sarbatorilor de iarna

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat, ieri seara, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Conducerea SIE va fi asigurata in continuare de fostul adjunct al lui Ungureanu, Silviu Predoiu

Nici macar interventiile liderilor unor importante cancelarii occidentale in favoarea numirii unui tehnocrat finantist de talie mondiala nu l-au abatut pe presedintele Romaniei de la planul sau. In care, ce-i drept, aparea si numele lui Ungureanu, dar de-abia din 2013, cand ar fi trebuit scos la incalzire pentru prezidentiale. Stiuta fiind si incapatanarea proverbiala a omului politic Traian Basescu, initiatii in proiectele prezidentiale au considerat chestiunea in cauza incheiata, multumindu-se doar sa arunce pe piata cateva petarde fumigene, pentru deconspirarea cat mai tarzie a  strategiei.

PF Daniel a intervenit personal la presedintele Traian Basescu pentru numirea lui Ungureanu drept premier

Lucrurile erau lamurite si la SRI, unde adjunctul Florian Coldea era gata pregatit sa preia fraiele Serviciului. „Nasional” a dezvaluit insa in exclusivitate, la sfarsitul lunii noiembrie, ca seful SIE, desi cotat cu sansa a doua, s-a hotarat sa treaca la contraatac, punandu-si in miscare impresionantul sistem relational personal. In fruntea caruia, conform informatiilor intrate in posesia noastra, se afla insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Asa ca, dupa ce la inceputul lui decembrie Boc a fost convins sa-si dea demisia cand i se va cere, profitand de Sarbatorile de Iarna, s-a dat marele asalt in favoarea lui Mihai Razvan Ungureanu.

Sprijin constant

22.11.2011 - „National“ a dezvaluit planul secret de lobby al sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu

Sursele noastre sustin ca lobby-ul puternic facut personal si prin intermediari de catre inalta fata bisericeasca a inceput sa dea cu adevarat rezultate de-abia dupa ce administratia americana a confirmat, dupa ce i s-a cerut sfatul, ca nu are nicio problema daca premier va fi Maior sau Ungureanu, amandoi diplomatii fiind „OK” din punctul lor de vedere. Finalul demersului a fost unul pozitiv, ca de fiecare data cand actualul Patriarh l-a sprijinit in cariera pe cel cunoscut drept „copilul sau de suflet” . Tanar universitar la Iasi, Ungureanu a fost sustinut de cel care era pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Iar cand viitorul politic parea terminat dupa exilarea sa de catre Calin Popescu Tariceanu, i s-a aprobat plecarea intr-un inalt post diplomatic de-abia dupa spectaculoasa descindere a PF Daniel in biroul fostului premier, spre stupefactia intregului personal.

Guvernul Ungureanu, avizat in regim de urgenta

Puterea s-a mobilizat si i-a audiat pe noii ministri in doi timpi si trei miscari. In absenta Opozitiei greviste, care a si amenintat cu sesizarea Curtii Constitutionale.

Concret, USL reclama avizarea unor ministri in comisiile senatoriale in care Opozitia este majoritara. Comisii care, in absenta parlamentarilor USL, nu au intrunit cvorumul de lucru. Urmarea: USL se va adresa din nou Curtii Constitutionale, acuzand investirea Guvernului Ungureanu prin „practici ilegale”. Fara sa se incurce in protestele Opozitiei, Puterea si-a audiat pe banda candidatii ministeriali, facand astfel posibila investirea noului cabinet in doar 48 de ore. Un cabinet care, conform programului de guvernare asumat de premierul Ungureanu, si-a propus la loc de cinste „preocuparea pentru majorarea prudenta a salariilor si pensiilor”, in functie de mersul economiei.

Tot pe lista “obligatiilor” electorale cazute in sarcina noului Executiv mai intra si amnistierea fiscala a bugetarilor pusi de Curtea de Conturi sa returneze sporurile primite in ultimii ani. Un alt obiectiv declarat al actualei echipe guvernamentale este „reconcilierea vietii de familie cu cea profesionala”, prin crearea unui mediu “prietenos familiei”. Asa cum UDMR avertizase deja, sustinerea i-a fost cumparata cu drepturi in plus pentru minoritari. Respectiv dreptul de “perfectionare a actului de predare” in limba maghiara in cazul universitatilor multiculturale (a se citi Universitatea din Targu Mures). Nu in ultimul rand. Guvernul Ungureanu mai vrea sa reduca numarul de taxe si sa impoziteze marile averi. (S.B.)

author avatar
Catalin Tache
1.916 afisari

6 COMENTARII

  1. „Ehe a dat cu rozmarin, politica asta nu e asa cum crede lumea.” Din cate imi dau sema din acest articol, incurcate sunt caile domnului, scuze a politicii. Domnul Ungureanu are fata de premier serios si apucaturi de sef de serviciu secret, da cat timp MAMA SUA e de acord cadem in genunchi si pupam mana………….. sa fiu elegant. AAA cred ca si proiectul Rosia Montana e pe lista guvernului nou, ca de ……..

  2. Nelamuriri decente:

    1. De ce nu se autosesizeaza DNA pentru santaj si trafic de influenta? Sau la nivelul asta nu este valabil?
    2. Daca SUA spun „Yes” si un popa impune politica, inseamna ca Basescu isi poate da demisia, are cine sa conduca tara, nu?
    3. Gestul se vrea a fi un fel de „crestinare speciala” a micutului Strul?
    4. Ce va fi terminata mai repede, Catedrala Mantuirii Neamului sau economia romaneasca?
    5. Patriarhul are duhovnic? Ii va spune ceva?
    6. Cand Patriarhul spune in biserica, la slujba, „sa ne rugam pentru viata lunga, sanatatea si fericirea conducatorilor nostri”, la cine se refera?
    7. Noi avem voie sa stam cu degetele incrucisate, la spate, cand se rosteste rugaciunea asta?

  3. Patriarhul sa se ocupe de oamenii saraci si copii orfani , si sa mai lese politica … de cind mama dracului mai marii preotii se lupta pt sustinerea oamenilor politici … asta au jurat ei in fata lui D-zeu???mor batranii de foame, ce dracu cauta preotii in parlament si guvern ?!

  4. PATRIARHUL AR TREBUII SA SE UITE IN ARHIEPISCOPIA RIMNICULUI UNDE UN PREOT CAMATAR TERORIZEAZA OAMENII, CERCETAT DE D.N.A- SI SUSTINUT DE CONSILIERII MATEI CARSTEA GROSENOIU…ESTE MAI NOU PURTATOR DE CUVANT.

  5. O fi si patriarhul sionist sau agent mossad, precum pupilul sau ajuns premier dupa lungi pregatiri la congresul pcr din noiembrie 1989, dupa care a urmat cursurile unor facultati si masterate sionoste, acum numai bun sa ne conduca spre rai.Cu acest premier va fi terminata si catedrala mantuirii(adica noi vom trece dincolo prin mantuire) neamului(prost) ca economia a fost de mult terminata.Cat de curand statul asta mafiot se va numi republica sionista de la carpati fara filtru.S-a bashescu si ultima speranta, insa ma impresioneaza mamaligarii lasi si prosti care in schimbul unui maruntis, aruncat in scarba de stapani, si ala hotit, are mare incredere in guvernanti.Cum pot agentii astia, ai unor puteri straine de neam, sa lucreze pentru noi sau si pentru noi, aiurea suntem pierduti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger