AcasăNewsHellvig isi impune omul la butoanele SRI

Hellvig isi impune omul la butoanele SRI

In urma cu foarte scurta vreme s-a aflat faptul ca Razvan Ionescu ii succede lui Florian Coldea in postura de prim-adjunct al directorului SRI.

Dupa cum „National” a dezvaluit, Eduard Hellvig s-a decis sa joace propria carte pe ultima suta de metri a competitiei pentru desemnarea inlocuitorului lui Florian Coldea si, in ciuda presiunilor venite din partea factiunilor rivale din Servicii pentru impunerea propriilor oameni, directorul general al SRI a mers pe mana lui Razvan Ionescu, considerat un „neutru profesional”.

Prin aceasta miscare surprinzatoare, directorul SRI isi intareste pozitia in fruntea Serviciului, dar in acelasi timp adanceste si mai mult falia care-l despartea deja de nucleul dur din vechea garda a Serviciului.

Din directia Presedintiei s-a anuntat deja faptul ca seful statului a semnat decretul de numire ca prim-adjunct al directorului SRI a generalului de brigada cu o stea Razvan Ionescu. Totodata, SRI-ul a anuntat faptul ca Ionescu isi va prelua atributiile de vineri incepand.

Noua mana dreapta a lui Hellvig are 45 de ani si e fizician de profesie. Lucreaza de peste doua decenii in cadrul Serviciului, rastimp in care a ocupat mai multe functii. Pana sa ajunga numarul doi in cadrul SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere.

Ionescu are trecut in CV cursuri postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, un master NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, precum si cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

author avatar
Andrei Coman
1.384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger