AcasăNewsRazmerita in Tottenham

Razmerita in Tottenham

Protestatarii din Tottenham au facut ravagii cu cocktailuri Molotov

26 de politisti raniti, dintre care opt internati, este bilantul luptelor de strada din Tottenham, Anglia, dupa ucidera unui gangster.

Protestatarii din Tottenham au facut ravagii cu cocktailuri Molotov

Scotland Yard inca se mai lupta cu „grupuri criminale izolate” din Tottenham, un cartier multietnic de la periferia nordica a Londrei. Totul a inceput dupa moartea infractorului Mark Duggan, impuscat de politisti. Peste 500 de manifestanti au iesit in strada pentru a protesta impotriva uciderii acestuia, fiind tata a patru copii. Manifestatia a degenerat in razmerita, cu jafuri si incendierea unor cladiri, a unui autobuz, a doua masini de politie si a unor camionete. Violentele sunt cele mai grave inregistrate in ultimii ani la periferia capitalei britanice, confruntata in ultimele luni cu manifestatii cu caracter social la apelul studentilor si al sindicatelor.

Revolutie in Israel

Cel putin un sfert de milion de israelieni au participat la manifestatii de strada impotriva costurilor din ce in ce mai ridicate de trai. Cel mai mare protest a avut loc in capitala Tel Aviv, unde peste 200.000 de oameni au iesit pe strazi, in timp ce 30.000 de persoane au marsaluit la Ierusalism. Manifestantii au cerut Guvernului sa reduca preturile la alimente si costurile intretinerii. Baroch Oren, 33 de ani, unul dintre organizatori, a declarat ca acest eveniment poate fi considerat o revolutie.

author avatar
Adina Mutar
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger