AcasăNewsRazbunarea instalatorului polonez

Razbunarea instalatorului polonez

Polonezii se razbuna, dupa ce au fost acuzati ca le fura britanicilor… munca de jos. Acum chiar vor sa le ia 30.000 de joburi din IT si banci!

Pe fondul temerilor manifestate de marile banci cu privire la pierderea accesului la piata unica europeana, in urma divortului Marii Britanii de UE, Polonia intentioneaza sa atraga in tara cel putin doua mari companii din sector. Goldman Sachs si HSBC ar putea sa-si mute sucursalele londoneze in Varsovia, sustine vicepremierul Mateusz Morawiecki, care a confirmat ca guvernul polonez este in proces de negociere cu cele doua institutii financiare.

Englezii s-au spălat pe bot de oamenii pricepuți din Europa Scade impozitul de Est

„Nu vrem sa aplicam pedepse, dar vom fi duri in negocierea Brexitului. Vrem sa protejam unitatea Europei prin apararea celor 4 drepturi fundamentale”, a precizat vicepremierul polonez, facand referire la libertatea de circulatie a persoanelor, marfurilor, serviciilor si capitalului in interiorul UE. Un milion de polonezi au emigrat in Marea Britanie dupa aderarea tarii la UE, dar negocierea Brexitului intre Londra si Varsovia este plina de asperitati, dupa cum recunoaste Morawiecki. Alte tari care curteaza intens bancile prezente in capitala Marii Britanii in vederea relocarii operatiunilor acestora sunt Franta, Germania si Irlanda.

author avatar
Catalin Dumitrescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger