AcasăNewsRazbunarea amantei: Retea de JANDARMI INFRACTORI, in atentia procurorilor DNA

Razbunarea amantei: Retea de JANDARMI INFRACTORI, in atentia procurorilor DNA

Amanta suparata a unuia dintre suspecti a ajutat la descoperirea celei mai mari retele infractionale dintr-o institutie a statului roman: 50 de jandarmi sunt cercetati de procurorii DNA, dupa ce au fost denuntati pentru fals.

Jandarmii infractori se ocupau de falsificarea adeverintelor de salariu, ajutandu-i astfel pe angajatii Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Alba-Iulia care doreau sa obtina imprumuturi de la banci mai mari decat isi puteau permite, informeaza Romania TV.

Angajatii imprumutau bani de la banci pentru a-si achizitiona terenuri, locuinte sau autovehicule, reteaua de jandarmi functionand cu acordul  sefilor de la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Alba-Iulia. Scenariul este unul simplu: jandarmul se decidea asupra bunului pe care dorea sa-l cumpere, dupa care ii cerea functionarului bancar sa-i calculeze salariul necesar pentru obtinerea imprumutului, iar apoi se intorcea la unitate unde cerea o adeverinta falsa.

Sute de jandarmi au beneficiat de astfel de adeverinte, 50 dintre ei fiind acum urmariti penal. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut aceasta descoperire in timp ce anchetau cazul de santaj dintre un jandarm si amanta sa.

„Se desfasoara o ancheta DNA in unitatea noastra, o ancheta despre care nu avem amanunte. Toate detaliile vor iesi la iveala dupa finalizarea anchetei”, a afirmat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei din Alba, Cosmin Jurcovet, citat de rtv.net.

author avatar
Alina Costache
1.084 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger