AcasăNewsRăzboiul Papilor la Vatican. Divide et impera

Războiul Papilor la Vatican. Divide et impera

Se credea despre el că este un bătrânel ieșit la pensie care nu mai dorește decât liniștea meritată după o viață plină. Totuși, Papa Benedict al XVI-lea se dovedește acum mai activ decât a fost în trecut, participă la conferințe, scrie cărți și emană judecăți despre orice subiect. Cum este și cel legat de viziunea liberalo-progresistă a noii conduceri de la Vatican. Pentru Benedict, asta nu e altceva decât pavarea drumului spre înscăunarea Antichristului!

Viziunea pro-LGBT pe care o îmbrățișează Francisc I va aduce prăbușirea Bisericii Catolice, avertizează Benedict, care se opune liberalismului propovăduit de actualul Suveran Pontif.

Analiștii s-au și grăbit să vorbească despre reaprinderea conflictului dintre cei doi Papi. Disputa Francisc – Benedict a continuat să fiarbă până când, iată, fostul Papă a răbufnit printr-o amenințare la adresa încercării succesorului său de a moderniza Biserica Catolică. Relaxarea regulilor catolicismului, cum ar fi acceptarea căsătoriei pentru preoți, a fost dezavuată de Benedict.

De fapt, acesta nu s-a ferit să atace fățiș ideile lui Francisc I, cum ar fi căsătoria între persoanele de același sex. „Este Antichristul!”, a tunat Benedict, dovedind că și la 93 de ani rămâne același fervent catolic practicant.

Dar dacă nu asistăm doar la o simplă opinie exprimată de fostul lider al Vaticanului? Dacă, în fapt, răbufnirea Papei Benedict ascunde o revoltă mocnită față de doctrina progresistului Francisc? Să fie Joseph Ratzinger vocea nemulțumiților din Conclav?

Totuși, tradiționalistul Benedict a ținut să mai înmoaie tonul, iar în ultima săptămână a transmis că percepțiile unui litigiu între el și Francisc sunt eronate. El chiar a făcut trimitere la un fragment din noua sa biografie, „Benedict al XVI-lea – O viață“, în care spune că prietenia cu Papa Francisc I „nu numai că a rezistat, ci a crescut”.

Însă mulți sunt de părere că Papa Benedict nu are dreptul să intervină în chestiunile ce țin de noua doctrină a catolicismului. Alegând să renunțe la scaunul papal, acum 7 ani, Ratzinger și-a pierdut orice autoritate la Vatican, astfel că plasarea lui sub același acoperiș cu Francisc nu este posibilă, zic apărătorii Sfântului Părinte.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.603 afisari

5 COMENTARII

  1. Homosexualitatea reprezinta o deviere. Geneza ne arata cum Dumnezeu a facut femeia din coastele lui Adam, adică ca si cum ai clona genetic un alt om. Ca omul sa nu se plictiseasca si sa simta si el pt creatie o centima uite un micron de dragoste dumnezeiasca.Si Adam s-a indragostit de Eva si ai placea de ea. Dar nu a zis Adam uite iti mai fac un pretinas Vasile e dute cu el de mana si bucurati-va in gradina Eden da aveti grije la mar sa nu mancati din mar ca probabil Vasile venea cu rozeta sparta elsi putin cracanat cand adamic ne parasea Dumnezeu. Atunci la restaurarea hristica probabil ca se imventa femeia pe loc, ceva sa ne salvam. Deci Dumnezeu a facut Barbatul si Femeua si nu Barbatul si Barbatul. Din cauza asta homosexualitatea e o deviație atat in biserica cat si social sau in psihologie si rămâne doar la indemana preotului a femeii sau a psihologului sa te mai vindece. Deci oricum rotești moara tot asa se invarte.

  2. asta care e acum pe scaun prin faptul ca a binecuvantat nwm ,noua sclavie si cu toate discursurile lui laicizate pana la disolutie de credinta si cu propaganda lgbt e ca o bomba pusa crestinilor si mai ales catolicilor ca ei il platesc prin renta lunara !!!!!!!!

  3. Adica cineva pune paie pe foc sa-l stinga? Cineva vrea sa distruga increderea la Vatican?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger