AcasăNewsRazboiul in trei faze din Orientul Mijlociu si numarul de victime

Razboiul in trei faze din Orientul Mijlociu si numarul de victime

The Market Oracle, publicatie britanica de analize si strategii, a dezvaluit  cele trei faze ale razboiului Israelului din Orientul Mijlociu, care va declansa Al Treilea Razboi Mondial.

Divizii de tancuri si 75.000 de rezervisti israelieni, gata sa intre in Gaza

Asa cum a tot repetat premierul Benjamin Netanyahu, Israelul a pregatit in cele mai mici detalii strategia militara pe care o aplica acum.

Luna noiembrie: Invazie in Gaza

In ciuda rapoartelor intocmite in urma simularilor de razboi efectuate in institutiile militare israeliene, armatele  marilor puteri nu vor sta sa asiste la atacurile „chirurgicale” ale Israelului. Tinta principala este Iranul, care, conform propagandei israeliene de razboi, a aprovizionat din timp cu mii de rachete cu raza medie si lunga de actiune organizatiile-satelite: Hamas, in Fasia Gaza, si Hezbollah, in sudul Libanului.  Deci, o invazie in Gaza, pentru a distruge depozitele de rachete, este absolut necesara pentru strategii israelieni.  Inainte de invazie, se incearca distrugerea facilitatilor militare prin bombardament si concomitent operatiuni de lichidare a liderilor Hamas. Analistii de la The Market Oracle au calculat si victimele primei faze: 2.000 de morti palestinieni si maximum 30 israelieni.  Probabiltate ca Israelul sa invadeze Gaza: 95%.

Luna decembrie: Invazie in sudul Libanului

Invazia in sudul Libanului si distrugerea infrastrucurii militare a gruparii Hezbollah este capitala pentru atacarea ulterioara a facilitatilor nucleare ale Iranului. Se intentioneaza sa se instituie in sudul Libanului o zona-tampon, pentru a stopa tirul cu rachete spre nordul Israelului.  Pentru a provoca Hezbollahul sa atace Israelul, se va urma aceeasi tactica aplicata in Gaza: uciderea unor lideri ai organizatiei, cu ajutorul dronelor. Estimarea victimelor: 1.500 de morti libanezi si 150 de soldati israelieni. Probabilitatea ca Israelul sa invadeze sudul Libanului: 70%.

Ianuarie 2013: Atacarea Iranului

Ramas fara tirurile de baraj ale Hamasului si Hezbollahului, care angajau Israelul pe alte doua fronturi, Iranul se va apara cu greu de bombardamentul israelienilor. Este posibil ca Israelul sa recurga chiar la rachete nucleare tactice, pentru a patrunde in structurile subterane ale centralelor nucleare iraniene. Desi se tot insista pe „operatiuni chirurgicale”, The Market Oracle prevede ca, in aceasta faza, vor intra in razboi marile puteri si e cu neputinta sa se aprecieze numarul de victime si distrugerile. Probabilitatea bombardarii facilitatilor nucleare iraniene in ianuarie 2013: 65%.  Probabilitatea sa se recurga la rachete nucleare tactice: 40%.

author avatar
Adina Mutar
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger