AcasăNewsRazboiul Dragnea – Tudose se duce prin Carmen Dan

Razboiul Dragnea – Tudose se duce prin Carmen Dan

Duelul dintre Dragnea si Tudose a ajuns si in birourile Politiei Romane

Dupa CEx-ul inutil de luni, in care niciuna dintre cele doua tabere adverse nu a putut marca, in razboiul intern din PSD s-a deschis peste noapte un nou front.

Duelul dintre Dragnea si Tudose a ajuns si in birourile Politiei Romane

Noile transee au fost sapate in jurul cazului Eugen Stan – pedofilul politist care a pus pe jar intreaga tara lovind direct in plex Politia. Cand spui Politie spui si Ministerul de Interne si astfel ajungi la Carmen Dan – ministrul cel mai loial lui Liviu Dragnea din actuala garnitura guvernamentala. Calitate care de altfel a si pus-o prima pe lista colegilor pe care Mihai Tudose ii vrea debarcati cu orice chip din Executiv. Fidela cum este lui Dragnea, Carmen Dan a profitat de cazul Stan si i-a cerut premierului, ieri, sa-l demita pe seful Politiei, Bogdan Despescu – despre care toata lumea stie ca este omul premierului Tudose. Prinzandu-se imediat ca este vorba de un atac la baioneta, Tudose a amanat luarea unei decizii si a anuntat ca vrea sa discute personal cu Despescu.

Bădălău un alt<br >capitol al luptelor<br >din PSD

Nu cu autorul solicitarii, ministrul de Interne, asa cum ar fi fost normal, ci direct cu persoana careia i se cere demiterea. Miscarea premierului are loc dupa ce, asa cum sustin surse guvernamentale, Mihai Tudose ar fi avertizat-o pe Carmen Dan, anterior iesirii publice de ieri, sa nu inainteze propunerea de demitere a lui Despescu pentru ca nu o va aproba. Avertisment ignorat dupa cum se vede de ministrul de Interne.

Niculae Badalau, noul Balzac al PSD-ului

Intrarea directa in lupta a lui Carmen Dan are loc pe fondul meciului deschis de nr.2 in partid, Niculae Badalau. Presedintele executiv al PSD, pe care presa l-a descris ani de-a randul drept ”baron local” si prin care intelegem mai degraba un om al faptelor, si-a anexat ieri o noua dimensiune, cea de ganditor politic si de ideolog al stangii din Romania. Scrisoarea deschisa prezentata de Badalau membrilor PSD din Comitetulul Executiv National i-a luat pe nepregatite pe multi, desi nu pe chiar toti. Se pare ca premierul Mihai Tudose, rivalul lui Liviu Dragnea in partid, nu este complet strain de opera baronului de Giurgiu, pe care a si laudat-o declarand ca are o mare greutate politica pentru social-democrati. In mod evident, sarbatorile de iarna s-au dovedit de bun augur pentru talentele literare ale presedintelui executiv PSD. Dupa succesul urias de anul trecut al manualului PSD de economie politica, cunoscut sub numele de “program de guvernare”, a venit randul unei noi aparitii literare de prima marime. Documentul epistolar generat de Niculae Badalau dezvaluie publicului larg un om precupat atat de soarta democratiei din partid (prin care s-ar putea intelege democratizarea accesului la ciolan la varful PSD), cat si de raportul dintre munca si capital. Ca filosof de stanga, Niculae Badalau readuce in actualitate faimoasa distinctie operata de Karl Marx, de Antonio Gramsci si reinnoada astfel traditia socialismului romanesc, atat de bine ilustrata de Constantin Dobrogeanu Gherea. Cine a citit biografia liderului PSD si a urmarit cariera acestuia, faptul este cat se poate de neobisnuit. Data fiind diferenta majora dintre calitatile oratorice ale lui Niculae Badalau si opera scrisa publicata de acesta, suspectam si in acest caz un plagiat politic.  Sau ar putea fi vorba de un ventriloc politic cata vreme din randurile scrisorii lui Badalau catre membrii PSD se aude vocea ragusita a lui Mihai Tudose.

author avatar
Simona Badulescu
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger