AcasăNewsRazboiul dintre Obama si Congres baga SUA in incapacitate de plata

Razboiul dintre Obama si Congres baga SUA in incapacitate de plata

Obama nu mai stie cu ce sa-i convinga pe senatori, ca sa iasa din impasul creat de deficitul bugetar

Congresul american prelungeste dezbaterile pe temele reduceii deficitului bugetar si a ridicarii plafonului de indatorare.

Obama nu mai stie cu ce sa-i convinga pe senatori, ca sa iasa din impasul creat de deficitul bugetar

In 2009, senatorul de Texas John Cornyn, seful Comitetului Senatorial National Republican, anunta ca republicanii se vor folosi de problema deficitului bugetar pentru a demonstra ca democratii creeaza haos si astfel, Obama va fi doborat de deficitul tarii. Acum, joaca aceasta carte la sange, in timp ce toti indicii bursieri pierd procente ora de ora. Razboiul dintre Obama si Congres este urmarit de pietelor europene si asiatice, blocate de neintelegerea politicienilor asupra masurilor ce trebuiesc luate.

Obama vrea sa-i popreasca pe bogatasi, iar republicanii nu sunt de acord nici in ruptul capului. Termenul anuntat de Obama de intrare in incapacitate de plata este de 2 august.  Investitiorii straini devin circumspecti, in timp ce agentiile mondiale de rating ameninta cu cresterea indicelui de risc. Majoritatea economistilor considera ca intrarea in incapacitate de plata a Statelor Unite va impinge economia americana in recesiune, provocand haos la nivelul economiei globale.

author avatar
Adina Mutar
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger