AcasăNewsRăzboiul comercial China-SUA, pe cale să se transforme într-un război pur şi...

Războiul comercial China-SUA, pe cale să se transforme într-un război pur şi simplu

“Războiul comercial dintre China şi SUA s-ar putea transforma într-un război pur şi simplu între cele două puteri”, este avertismentul celebrului Henry Kissinger, fostul secretar de stat american.

„Dacă permitem ca acest conflict să se deterioreze, rezultatul s-ar putea dovedi mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în Europa în secolul al XX-lea. Primul Război Mondial a izbucnit în urma unei crize relativ minore, în timp ce acum armele sunt mult mai puternice. China este o mare putere economică, şi noi la fel. Prin urmare, este inevitabil să fim dominanţi cam peste tot pe suprafaţa globului”, a declarat Kissinger într-o conferinţă organizată de grupul media Bloomberg la Beijing . În vârstă de 96 de ani, fostul şef al diplomaţiei americane în timpul preşedinţiei lui Richard Nixon este considerat un artizan al apropierii istorice între cele două puteri la începutul anilor 1970. La aproape 50 de ani de la prima sa misiune secretă în China, fostul diplomat american este în continuare primit cu toate onorurile în vizitele sale frecvente în această ţară –  anul trecut, el a fost primit de preşedintele Xi Jinping. În afară de diferendul lor comercial, cele două ţări sunt pe poziţii opuse şi pe plan strategic, în special în legătură cu Taiwanul şi cu Marea Chinei de Sud, ambele revendicate de Beijing. Donald Trump, a afirmat că nu a semnat încă un acord comercial cu China deoarece Beijingul nu este dispus „să-şi facă datoria”. „Dacă nu ajungem la un acord cu China, pur şi simplu voi majora şi mai mult taxele vamale”, a declarat el de la Casa Albă. (R.Jacotă)

author avatar
National
461 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e prima oară când bateți câmpii cu ” război pe bune ” între SUA și China. Și pe cine v-ați găsit să citați și să băgați în seamă, pe un Bilderberg îmbuibat. Singurii capabili să provoace un război armat cu China (sau Rusia etcetera) ar fi fost ” democrații ” nesănătoși la cap Obama și Killary Clinton. Vrăjeală asta cu războiul e făcătură a ” democraților ” și a presei lor aservite, ca să se lovească în Trump, care este prea deștept și le demontează, rând pe rând, toate minciunile și trădările. Sunteți părtași la dezastrul pe care îl provoacă ” the demonrats ”, de fiecare dată când le popularizați minciunile, cu atât mai mult cu cât ignorați cealaltă parte. Deontologilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger