AcasăNewsRăzboiul bate la ușa României, iar angajații din industria de apărare nu-și...

Războiul bate la ușa României, iar angajații din industria de apărare nu-și primesc salariile! Sindicaliștii au oprit lucrul

protestRăzboiul bate la ușa României, iar angajații din industria de apărare nu-și primesc salariile! Sindicaliștii au oprit lucrul

O nouă grevă spontană a angajaților din industria de apărare! Salariații SC Carfil Braşov, societate componentă a CN Romarm, au oprit miercuri dimineaţa lucrul. Aceștia își cer salariile restante din ultimele două luni.

Aproape 300 de angajaţi se află în curtea fabricii solicitând plata salariilor restante pe lunile decembrie 2021 şi ianuarie 2022, precum şi achitarea bonurilor de masă pe lunile respective.

Potrivit liderului sindical, din cei 370 de angajaţi ai societăţii, 305 sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Carfil Brașov produce tehnică militară, în special aruncătoare de grenade antitanc şi aruncătoare de bombe.

Amintim că, în urmă cu o lună, au protestat din aceleaşi motive şi salariaţii de la fabrica de armament din Cugir. În urma protestului şi a intervenţiei lui Florin Spătaru, ministrul Economiei, angajaţii şi-au primit drepturile salariale şi urmau să beneficieze de o mărire cu 500 lei a salariului de bază.

Ședință de Guvern pentru angajații din industria de apărare

Ședința de Guvern de miercuri, 9 martie 2022, va aproba numărul de angajați din industria de apărare a României.

Un proiect de Hotărâre de Guvern se referă la situația personalului din fabricile care nu au comenzi. Executivul va aproba numărul maxim de angajați care pot fi protejați prin măsuri ale statului.

„Prin actualul proiect de hotărâre de guvern se asigură protecţia personalului şi implicit a societăţilor, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte a operatorilor economici din industria de apărare. Proiectul de act normativ limitează la minim măsurile de sprijin financiar, oferind operatorilor economici posibilitatea păstrării personalului specializat în realizarea produselor specifice sectorului de apărare, menţinerii în stare de funcţiune a capacităţilor de producţie specializate, realizării programelor strategice de înzestrare ale armatei aprobate prin Hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi satisfacerii necesarului de produse şi servicii la mobilizare sau război. Totodată, prin menţinerea personalului specializat se evită apariţia, în zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, muniţii şi materiale explozive, a riscurilor asupra securităţii şi protecţiei personalului şi a mediului”, indică Nota de fundamentare a proiectului, potrivit news.ro.

author avatar
Andreea Vlad
847 afisari

2 COMENTARII

  1. rusine , rusine , rusine sa va fie ! asa ar trebui sa strige , pentru ca politicienii mor cand aud asta si rezolva imediat .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger