AcasăNewsRazboiul Adrian Sarbu-Victor Ponta, asezonat cu perchezitii la MediaPRO

Razboiul Adrian Sarbu-Victor Ponta, asezonat cu perchezitii la MediaPRO

Loviturile sub centura dintre premierul Victor Ponta si Adrian Sarbu, detinatorul Mediafax Group, continua. Declaratiile spinoase dintre cei doi au fost  asezonate de perchezitii la studiourile MediaPRO din Buftea si retineri, actiunile anchetatorilor vizand si perioada in care Adrian Sarbu a condus grupul PRO.

Victor Ponta si Adrian Sarbu se acuza reciproc

Sediul MediaPRO din Buftea, apartinand CME, si alte 66 de societati comerciale, multe dintre ele fictive, sunt in vizorul politistilor Capitalei care au efectuat, ieri, 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. In acest caz au fost operate deja 11 retineri.

Politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA-ului si impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. Ancheta vizeaza, conform unor surse, si perioada in care Adrian Sarbu s-a aflat la carma grupului PRO.

Victor Ponta

Cu cateva ore inainte de descinderea anchetatorilor la MediaPRO, Victor Ponta a afirmat, in cadrul unei emisiuni tv, ca nici Adrian Duicu, nici Petre Toba nu au fost la el in birou, in schimb a fost Adrian Sarbu care i-a spus ca are un control de la ANAF si i-a cerut sa il opreasca, dar premierul i-a transmis ca nu poate face acest lucru. „Nu au fost la mine in birou, nu nimeni, as minti sa spun, nu a fost domnul Duicu cu domnul Toba, singurul om care a fost la mine in birou si de care imi amintesc a fost domnul Adrian Sarbu care mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot. Si de atunci am tot citit ce rau sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred ca toata lumea trebuie sa isi plateasca taxele”, a precizat Ponta. In replica, Adrian Sarbu a tinut sa sublinieze ca Victor Ponta “minte”.

author avatar
National
1.159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger