AcasăNewsRazboiul „Doamnelor de Fier”- Mona Pivniceru si Monica Macovei

Razboiul „Doamnelor de Fier”- Mona Pivniceru si Monica Macovei

Intr-un moment in care pierd pe banda rulanta bataliile purtate in Justitie, membrii coalitiei guvernamentale asteapta instalarea  Monei Pivniceru in fruntea magistratilor ca pe o adevarata izbavire.

Mona Pivniceru nu ezita „sa iasa la bataie”

Mai ales ca proaspata demisionara din CSM nu a facut nici un secret, cel putin in fata conducerii USL, ca intentioneaza sa iasa la bataie si sa nu mai repete prestatia penibila a predecesorului sau, plangaciosul Titus Corlatean.

Este de asteptat ca nici Monica Macovei sa nu stea cu mainile in san

Iar daca soarta Codrutei Laura Kovesi, la pachet cu Daniel Morar, pare deja pecetluita, Mona Pivniceru si-a ales deja o noua tinta : Monica Macovei!

Castigatorea ia totul!

Intr-o prima faza, Mona Pivniceru va propune CSM inlocuirea celor doi dusmani de moarte din Justitie, Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi. Daca primul este deja in ofsaid cu imputernicirea la sefia DNA, mandatul procurorului general al Romaniei expira peste o luna de zile. Asa ca, in ceea ce  priveste inlocuirea celor doi, lucrurile sunt ca si rezolvate. Numai ca schimbarea lor nu inseamna neaparat ca USL a si preluat controlul Justitiei. Pentru ca planul de actiune prevede sa se mearga pana la capat, este imperios necesara o crunta lovitura de imagine data celei mai redutabile adversare a Monei Pivniceru. Este vorba, bineinteles, de „doamna de fier” a celeilalte tabere politice, europarlamentara Monica Macovei. Fosta, la randul sau, magistrat si ministru al Justitiei.

Schimb de filaje

Iar cum Macovei este considerata atat „capul rautatilor” din Parlamentul European, dar si pedelista care a agitat cel mai mult apele in magistratura damboviteana, se va incerca targerea sa pe „o linie moarta”. Prin deja traditionala schema a implicarii  intr-un scandal de trafic de influenta, reteta pe care chiar Monica Macovei a folosit-o recent fata de timoratul Corlatean si ceilalti lideri ai USL. Culmea este ca, din cate se aude, in timp ce unii „paparazzi” o vanau pe Mona Pivniceru, alti colegi de breasla ar fi urmarit-o pe Macovei in timp ce ii indemna pe unii magistrati „sa se tina tare”.

CSM trage de timp

Mona Pivniceru nu a primit inca unda verde de la Consiliul Superior al Magristraturii, sedinta Plenului fiind amanata din lipsa de cvorum.  Prezent la  sediul CSM, premierul Victor Ponta s-a declarat dezamagit de atitudinea magistratilor. ”De ce nu reusesc sa se stranga? Nu vreau sa fac o paralela, dar daca nu este cvorum in Parlament, toata lumea sare in sus. Consider ca este anormal ce se intampla”, a afirmat Ponta. De partea cealalta, Corina Dumitrescu, membru CSM din partea societatii civile, s-a aratat dispusa sa astepte pana seara, in speranta ca vor mai aparea si alti colegi. ”Sunt dispusa sa astept pana la orice ora”, a precizat Corina Dumitrescu.

author avatar
Toni Matei
1.746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger