AcasăNewsRazboi pe taxa de paragina

Razboi pe taxa de paragina

Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, langa una dintre ruinele pe care vroia sa le taxeze

Cum aceasta vara se anunta una dintre cele mai calduroase din ultimele doua decenii, toti cei interesati in relansarea turismului pe Litoralul romanesc, de la autoritati la investitori si zecile de mii de angajati care isi gaseau aici un loc de munca sperau ca va fi o vara buna.

Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, langa una dintre ruinele pe care vroia sa le taxeze

Mai ales ca, pentru prima oara dupa multi ani, se inregistra un nesperat consens in salvarea sezonului estival. Astfel, cel putin pentru zona de sud a Litoralului, resursele financiare suplimentare obtinute din perceperea taxei de paragina pentru cei care au lasat in mizerie diverse obiective sau proprietati erau considerate vitale pentru continuarea investitiilor.

Ministerul, Asociatiile Turistice si agentii economici

Taxa de paragina a aparut drept urmare a propunerilor agentilor economici, ale ANAT si altor patronate din turism, fiind dat drept exemplu de urmat si de catre Consiliul Consultativ al Turismului la MDRT. Drept urmare, Primaria Municipiului Mangalia a luat aceasta initiativa, in incercarea de a-i descuraja pe asa-zisii investitori de carton si de a-i proteja pe cei seriosi, cu planuri concrete. Pentru ca inedita taxa se refera la toate activele in care nu s-au mai facut investitii de ani de zile si care, prin aspectul lor degradat, afecteaza grav imaginea intregii zone. Numai ca, surpriza, in ciuda consensului public si a aprecierilor ministrului Elena Udrea, perfectul Judetului Constanta a atacat in instanta  hotararea. Ceea ce a provocat un protest comun fara precedent a tuturor celor implicati in adiverse activitati in Sudul Litoralului. Iar marele pierzator in urma acestei noi tarari fara rost prin tribunale este doar turismul romanesc.

 

author avatar
Toni Matei
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger