AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin primește lovitura: Germania oprește gazoductul Nord Stream 2

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin primește lovitura: Germania oprește gazoductul Nord Stream 2

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin primește lovitura: Germania oprește gazoductul Nord Stream 2

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, în noile circumstanțe de criză din Ucraina. El a spus că procesul de aprobare a fost oprit.

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a declarat marți, 22 februarie, că Germania a luat măsuri pentru a opri procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2 din Rusia.

„Este pasul necesar”

El a declarat reporterilor de la Berlin că guvernul său ia această măsură ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

„Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz, scrie Deutsche Welle.

Construcția proiectului conductei a fost finalizată, dar proiectul avea încă nevoie de certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat.

Nord Stream 2 a fost o sursă de dispută cu SUA, care și-au exprimat îngrijorarea că gazoductul va crește dependența europenilor de Rusia pentru nevoile lor energetice.

Zelenski: Gazoductul trebuie închis imediat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marți închiderea „imediată” a gazoductului ruso-german Nord Stream 2, după decizia Moscovei de a recunoaște „republicile” separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

„Am convenit asupra necesității introducerii imediate a sancțiunilor pentru un nou act de agresiune împotriva Ucrainei”, a spus el în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Estonia. „Aceste sancțiuni trebuie să includă închiderea totală a Nord Stream 2”, a adăugat el.

Miniștrii de externe ai UE vor lua o decizie cu privire la un răspuns european, a menționat, marți,  Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

„Sunt sigur că decizia privind sancțiunile va fi luată în unanimitate”, a subliniat Borrell. „Am început să lucrăm la text în această dimineață. Asta nu înseamnă că vom lua toate deciziile noastre astăzi, dar va exista un răspuns imediat”, a promis Borrell, adăugând că sancțiunile vor fi coordonate cu SUA, Canada și Marea Britanie.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
329 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Putin primește lovitura: Germania oprește gazoductul Nord Stream 2”
    Cata prostie,este ca si cum mie mi-ar fi sete si din aceasta cauza as sparge sticla cu apa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger