AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Prizonieri ruși torturați și împușcați. Videoclipuri verificate implică un...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Prizonieri ruși torturați și împușcați. Videoclipuri verificate implică un batalion de voluntari ucraineni – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Prizonieri ruși torturați și împușcați. Videoclipuri verificate implică un batalion de voluntari ucraineni

O înregistrare video din luna martie arată prizonieri ruși torturați de militarii ucraineni. Ulterior, înregistrările, verificate de Le Monde și anchetatori independenți arată că cei implicați în acte de tortură fac parte dintr-un batalion de voluntari ucraineni.

Analiza efectuată de prestigiosul citidian francez și de anchetatori independenți asupra unei înregistrări video care ar arăta soldați ucraineni împușcând prizonieri ruși confirmă autenticitatea acesteia. O unitate de voluntari ucraineni a fost prezentă la locul faptelor.

Împușcați în picioare și lăsați să sufere

Trei prizonieri sunt dezarmați și legați, apoi se aud trei împușcături. Cei trei bărbați cad la pământ, împușcați în picioare. O înregistrare video difuzată la 27 martie 2022, pe care Le Monde a putut să o autentifice și să o confrunte cu alte imagini, documentează un probabil act de tortură comis de voluntari ucraineni împotriva prizonierilor de război ruși.

Astfel de acțiuni sunt strict interzise de Convenția de la Geneva, care stabilește regulile care trebuie respectate față de soldații inamici luați prizonieri: să-i protejeze ca pe propriii soldați, să nu comită asupra lor acte de violență și să-i îngrijească medical dacă este necesar.

Liderul grupului apare clar în filmări

Imaginile reperate de analistul independent Erich Auerbach și coroborate de Le Monde cu alte documente disponibile online dovedesc că voluntari ai batalionului ucrainean Slobozhanshchyna au fost prezenți la fața locului când prizonierii ruși au fost torturați.

Deși nu se poate afirma cu certitudine că individul care a tras focurile de armă provenea direct din rândurile lor, liderul grupului, Andri Ianholenko, a apărut în mod clar alături de cele trei victime înainte ca focurile de armă să fie trase. Contactat de Le Monde, Andri Ianholenko nu a răspuns.

Kievul: „Nu ne maltratăm prizonierii”

După ce înregistrarea a circulat masiv pe rețelele de socializare, consilierul prezidențial ucrainean Oleksi Arestovici a spus: „Guvernul ia acest lucru foarte în serios și va fi o anchetă urgentă. Suntem o armată europeană și nu ne maltratăm prizonierii. Dacă acest lucru se dovedește a fi real, acesta este un comportament absolut inacceptabil”.

Într-un briefing separat, Arestovici a spus: „Tratăm prizonierii în conformitate cu Convenția de la Geneva, indiferent de motivele emoționale personale”. Rusia a reacționat și denunțat acte inumane.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.056 afisari

6 COMENTARII

  1. SA VA FIE RUSINE!!!!CENZURATI INTR O VESELIE,NESIMTITILOR……SA LE O DAU IN GALCI ….PREFERATILOR TUTUROR , ADICA SPURCATILOR DE UCRAINENI…

  2. Se stie de gunoaiele naziste de ucraineni ca au facut genocit in Donbas si alte regiuni ,discrimineaza pe toti care nu sint ucraineni ,sa mearga reporterii in Bucovina de nord si sa i a interviu la romanii nostrii care au suferit ,Un popor nazist condusi de un drogat ovreu Jeglensky

  3. Sunt popoare Rusia UkrainA in general popoarele slavone sunt sălbatici Hoții criminali iar femeile prostituate dar Ukrainieni sunt mai rai ca Rușii jiguri asta sunt Ukrainieni și Rușii hotii trăiesc numai din furat și prosteala.

  4. Se mai intoarce roata; ce, numai rusii sa foloseasca metode naziste in lupta de denazificare? Cum e cu crematoriile mobile ale rusilor? Hitler redivivus.

    • STAI CUMINTE .AI NUMAI PROSTII IN CAP. DOCUMENTEAZA-TE.ESTI O ADMIRATOARE A LUI HERR HITLER?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger