AcasăNewsRăzboi în Ucraina. Premierii NATO, printre care şi Nicolae Ciucă, au luat...

Război în Ucraina. Premierii NATO, printre care şi Nicolae Ciucă, au luat noi decizii împotriva Rusiei

nicolae ciuca nato Război în Ucraina. Premierii NATO, printre care şi Nicolae Ciucă, au luat noi decizii împotriva Rusiei

Prim-ministrul României a participat la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est. După acest miting, Nicolae Ciucă a spus că alegerea Rusia de a declanșa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate.

„Alegerea făcută de Rusia de a declanşa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunile Mării Negre şi sud-estul Europei. Avem nevoie de coordonare în această regiune, iar astăzi am făcut exact acest lucru”, a afirmat premierul de la Bucureşti.

Rusia, cea mai mare ameninţare pentru securitate

Premierul României a punctat că Rusia este, la ora actuală, cea mai mare ameninţare la adresa securităţii comune a regiunii.

Avem nevoie de apărare mai puternică şi de descurajare mai eficientă şi avem nevoie de o rezilienţă mai mare a societăţii şi a infrastructurii pentru o securitate mai bună. Am luat act de presiunile maligne ale Rusiei şi de influenţa sa în regiune.

Am decis să contracarăm prin creşterea rezilienţei noastre. Asta include reducerea dependenţei de energia rusească, combaterea narativelor false ale Rusiei, mai multă protecţie cibernetică şi o creştere a comerţului între noi”, a afirmat Ciucă.

Atenţie la Republica Moldova!

De asemenea, Nicolae Ciucă a pledat pentru o atenție specială Republicii Moldova, care se confundă cu criza refugiaților.

Rusia este acum cea mai mare amenințare la adresa securității noastre comune. Avem nevoie de apărare mai puternică și de descurajare mai eficientă și avem nevoie de o reziliență mai mare a societății și a infrastructurii pentru o securitate mai bună”, a mai zis Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan