AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Mobilizare totală la granița cu Ucraina! Au fost trimise...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Mobilizare totală la granița cu Ucraina! Au fost trimise trupele speciale

BelarusŢările NATO, ameninţate. Lukaşenko a lansat cel mai terifiant avertisment

Belarus va continua să sprijine Rusia în conflictul cu Ucraina și NATO. Președintele belarus a transmis un mesaj clar către Aliați, chiar de Ziua Victoriei, pe 9 mai.

„Belaruşii nu sunt agresori. Însă, rămânând aliat şi partener strategic al Rusiei frăţeşti, noi o vom sprijini prin toate mijloacele”, a spus Aleksandr Lukaşenko.

Belarus trimite trupele speciale la granița cu Ucraina

În acest context, Belarus va trimite și mai multe trupe la graniţa sa cu Ucraina, „pentru a răspunde amenințării” din partea Forțelor Armate ucrainene. Au fost mobilizate trupele de operațiuni speciale, potrivit CNN.

De asemenea, astfel de trupe, împreună cu forțe de apărare aeriană, au fost mobilizate de Belarus de-a lungul graniței cu Polonia și Lituania.

„Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţie sudică, trupele unităţilor din forţele de operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”, a transmis şefului Statului Major General al Forţelor Armate Victor Gulevich.

Lukaşenko se simte amenințat

Belarus consideră apariţia în apele mărilor Mediterană şi Baltică a unui grup care transportă rachete de croazieră ce pot fi lansate de pe mare sau din aer, o creştere a grupărilor aeriene în ţări precum Polonia şi statele baltice drept o ameninţare în creştere.

Lukaşenko a afirmat de mai multe ori că Moscova, care a lansat la 24 februarie invazia asupra Ucrainei, parţial şi de pe teritoriul Belarusului, a fost nevoită să acţioneze deoarece Kievul „provoca Rusia”.

author avatar
Andreea Vlad
964 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger