AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din lume

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din lume

Ucraina recuperează rămășițele celui mai mare avion care a fost construit vreodată, Antonov 225, distrus de ruși în timpul bombardării aeroportului Hostomel, în februarie.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu rămășițele unui avion Antonov „An-225 Mriya”, distrus în timpul invaziei rusești în Ucraina.

Singurul exemplar rămas, distrus de ruși

În imagini se pot vedea un blindat cuplat la un tractor de mare putere care trag afară dintr-un hangar partea din față a avionului, distrusă aproape în totalitate, care se desprinde de restul a ceea ce a mai rămas din avion (fuselaj distrus, aripi rupte, motoare).

Rămășițele avionului vor fi probabil duse ulterior de pe aeroportul Hostomel din regiunea Kiev, foarte posibil pentru a salva cât se poate din tehnică, pentru a fi folosită în viitoarele proiecte de avioane.

Exemplarul distrus de ruși la 27 februarie a fost ultimul An-225 aflat în funcțiune. O posibilă restaurare a avionului a fost estimată deja la un preț de trei miliarde de dolari.

Cu o lungime de 84 de metri, o înălțime de 18,1 metri, o anvergură de 88,4 metri, șase motoare (23.400 cai putere fiecare) An-225 putea căra o sarcină utilă de 250 de tone.

author avatar
Tudor Borcea
550 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai prostavanii vor sa-l foloseasca ca macheta ca avionul este unic si a fost construit de rusi si nu au toate datele tehnice , asa se inspira dupa epava ce le-a ramas

  2. Niciun avion distrus in proportie de 60% cum este acesta, NU mai poate fi restaurat cu toate cele 3 miliarde de dolari, Toate datele tehnice ale avionului sunt secrete si detinute de Rusia la Moscova. Asa ca Kievul lui Zelenski doar viseaza sau aiureaza dement.

  3. 3 miliarde de …. dolari, nu grivna ( hryvna) ucrainiana. Păi cu banii pentru ” restaurarea avionului, daca mai adaugau ceva se alegeau cu un portavion, din clasa Gerald Ford, cca. 13. mld. $, cu vreo 80 de avioane, de ultima generatie, plus toate daravelele logistice necesare. Dar se vede ca năravul umflarii cifrelor nu mai are limite, tipic pentru personajele care au activat prea mult pe platourile de filmare, si unde, ca să cuceresti piata, totul trebuie umflat până peste poate. Cat despre distrugerea acestui avion, era la mintea cocsului că era o tinta de primă mărime pentru rusi. cât de bine îi prindea acum actorasului un asemenea avion, care rezolva marea problema a transportului ” ajutoarelor ” americane in armamentul greu, blindate, artilerie grea, etc. ?. In loc sa restaureze acest avion, după părerea mea, imposibila, de ce nu termina celelalte 4 aeronave, aflate in diverse stadii de constructie, lucru mult mai facil si mai ales mai ieftin. Dar acest lucru nu ajuta propaganda belicoasa a mcului nazist.

  4. Acest avion a fost construit de rusi ,ucrainenii sint niste impostori nazisti care nu se pricep la nimic decit la agricultura si mineritb

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger