AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din lume

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să recupereze cel mai mare avion din lume

Ucraina recuperează rămășițele celui mai mare avion care a fost construit vreodată, Antonov 225, distrus de ruși în timpul bombardării aeroportului Hostomel, în februarie.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu rămășițele unui avion Antonov „An-225 Mriya”, distrus în timpul invaziei rusești în Ucraina.

Singurul exemplar rămas, distrus de ruși

În imagini se pot vedea un blindat cuplat la un tractor de mare putere care trag afară dintr-un hangar partea din față a avionului, distrusă aproape în totalitate, care se desprinde de restul a ceea ce a mai rămas din avion (fuselaj distrus, aripi rupte, motoare).

Rămășițele avionului vor fi probabil duse ulterior de pe aeroportul Hostomel din regiunea Kiev, foarte posibil pentru a salva cât se poate din tehnică, pentru a fi folosită în viitoarele proiecte de avioane.

Exemplarul distrus de ruși la 27 februarie a fost ultimul An-225 aflat în funcțiune. O posibilă restaurare a avionului a fost estimată deja la un preț de trei miliarde de dolari.

Cu o lungime de 84 de metri, o înălțime de 18,1 metri, o anvergură de 88,4 metri, șase motoare (23.400 cai putere fiecare) An-225 putea căra o sarcină utilă de 250 de tone.

author avatar
Tudor Borcea