AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. General american: SUA trebuie să dea arme Kievului pentru...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. General american: SUA trebuie să dea arme Kievului pentru a lovi teritoriul Rusiei

Un general de brigadă american a cerut Statelor Unite și aliaților să trimită arme Ucrainei pe care aceasta să le poată folosi pentru a efectua lovituri pe teritoriul Rusiei, în contextul războiului în curs.

Generalul Mark Arnold a făcut acest apel într-un interviu acordat postului ucrainean Channel 24, publicat marți, precizând că nu se referea doar la peninsula Crimeea ocupată de Rusia atunci când a spus că ar trebui vizat teritoriul rusesc.

„Trebuie lovit la sute de kilometri în interiorul Rusiei”

SUA și NATO spun să nu loviți pe teritoriul Rusiei, dar acest lucru este un nonsens”, a spus el. „Începutul sfârșitului armatei ruse în Ucraina este distrugerea liniei de aprovizionare cu combustibil, muniție și echipamente. Acest lucru trebuie făcut atât la graniță, cât și la sute de kilometri în interiorul Rusiei. Pentru a face acest lucru, NATO trebuie să își schimbe politica și să renunțe la tezele privind interzicerea loviturilor pe teritoriile rusești. Este necesar să se dea Ucrainei astfel de arme care ar putea să-i zdrobească pe ruși”.

În timp ce SUA și alte națiuni NATO nu s-au implicat direct în războiul actual dintre Rusia și Ucraina, au trimis Kievului arme, cum ar fi sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) precum și alte ajutoare.

Într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la începutul lunii iunie, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Ucraina a dat asigurări SUA că sistemele de armament furnizate de americani nu vor fi folosite pentru lovituri pe teritoriul rusesc, scrie Newsweek.

HIMARS pe care le-a primit Ucraina au atras atenția pe scară largă pentru eficacitatea lor în lovirea țintelor rusești în ultimele săptămâni. Dar utilizarea acestor arme sau a altor arme grele furnizate din afara Ucrainei pentru a ataca în interiorul teritoriului rusesc poate crește riscul ca mai multe țări să fie antrenate în conflict.

Sisteme HIMARS, schimbătorul de jocuri

Înainte ca SUA să confirme în mod oficial rapoartele de presă potrivit cărora plănuia să trimită sisteme de rachete în Ucraina, ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a cerut să se pună capăt „pompării fără sens și extrem de riscante de arme în țară”. Observând într-o postare pe rețeaua Telegram că SUA ar putea da Ucrainei HIMARS și M270 MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă), Antonov a spus că există „riscul ca astfel de echipamente să fie plasate în apropierea granițelor Rusiei și ucrainenii să poată lovi orașele rusești. O astfel de situație este inacceptabilă și intolerabilă pentru noi”.

Președintele rus Vladimir Putin nu a amenințat în mod direct că va ataca alte țări în timpul războiului, deși a declarat că orice națiuni care „creează o amenințare strategică pentru Rusia” în Ucraina se pot aștepta la „lovituri de retorsiune”.

Când a fost întrebat în interviu ce arme suplimentare ale SUA și NATO ar fi cele mai eficiente pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul, Mark Arnold a enumerat rachetele HIMARS cu rază lungă de acțiune, dronele de luptă, avioanele care se află în serviciul NATO și ceea ce a descris ca fiind un sistem puternic de apărare antirachetă. El a precizat că toate acestea ar putea necesita o „pregătire intensivă” a trupelor ucrainene care ar putea dura un an sau mai mult.

author avatar
Tudor Borcea
511 afisari

18 COMENTARII

  1. DRGATI, IDIOTI, RETARDATI, OLIGOFRENI…..CINE VA FI CARNE DE TUN ? IN NICI UN CAZ PO. PO .NA. RII AMERLOCI, CI TREPANATII DIN JURUL RUSSIEI…..

  2. daca faceti asta rusii se mobilizeaza si incepe razboiul cu nato. daca vrei neaparat sa invingi rusia – dai o singura lovitura decisiva in capatana ei – Moscova adica gen o razi conventional nu nuclear de pe fata pamantului cu tot cu bobor. restul or sa fuga in siberia!

    • Oricine vede ca sansele de pace scad din ce in ce mai mult,pentru ca acest conflict e pentru sfere de influenta si control asupra resurselor naturale.Exact asa a fost si in al2-lea razboi mondial,razboi pe resurse la fel ca acum.Cine nu intelege chestia asta nu-si cunoaste trecutul

  3. Hai sictir ,ba jigodii americane,ce arme sa dati kievului ,sunteti parte la razboi, gunoaielor.Rusia va fi mormantul Americii la fel cum a fost al lui Napoleon ,Hitler si altor dementi care viseaza la Siberia.

  4. Anonim, cred ca ai vrut sa scri ca va fi sfarsitul Rusiei, dar ai inversat cuvintele din graba, nu-i asa ?

    • Mare dobitoc esti, gaozare progresist! Daca omul scrie o opinie, hop si tu sa-l combati. Scrie-ti propria opinie fara a te lega de altii. Parca in democratie asa este, libertatea ta se termina cand incepe libertatea celuilalt.

  5. Va dati seama ce s-ar intampla daca America sau lumea ar fi condusa de militari ?Acest mos Teaca american instiga la inceperea unui razboi mondial,catastrofal pentru omenire.Pai,de ce nu cere guvernului sau sa atace direct Rusia cu rachetele lor si nu prin indermediarul Ucraina ? A,se tem de riposta acesteia ?De ce sa moara americani cand este mai convenabil sa moara ucraineni ?Nu inteleg cat le mai trebuie acestora sa se trezeasca si sa inlature gasca tradatoare si corupta de la conducerea Ucrainei si,apoi,sa incheie acest razboi din care au de pierdut numai ei si poporul rus.Chestia cu recuperarea teritoriilor cucerite de rusi,trambitata de alogenul Zelensky si aliatii sai este atat o farsa cat si o utopie deoarece acele teritorii n-au fost ale lor,nu sunt locuite de ucraineni, iar Rusia care le-a ocupat de-a lungul vremii de la altiii si le-a stapanit prea mult timp nu le vor mai ceda.Si,ar trebui sa se gandeasca bine ca Ucraina mai ocupa ilegal teritorii care au apartinut vecinilor cum ar fi Transcarpatia,Bucovina de nord, Basarabia de sud,Buceagul ,Insula Serpilor etc.si nu se stie ce se mai poate intampla.

    • „buceagul” este de fapt Bugeac asa se cheama.Dar noi nu putem sa modificam legal frontiere chiar daca multi se bat cu caramida in piept.Chestiile astea duc la razboaie interminabile.Noi am pierdut acele teritorii dupa care am semnat tratate de pace,acum suntem membri NATO si regulile nu ne permit modificari de frontiere.Era totusi bun Bugeacul in caz de unire cu republicaMoldova,doar ca nu exista cale legala ptr asa ceva.

        • Se cheama „conventia de la Helsinki privind frontierele statelor membre UE si NATO”… Daca schimbi frontierele nimeni nu o sa recunoasca noile frontiere.De exemplu Catalonia daca se desparte de Spania automat pierde calitatea de membru al UE si nu va fi recunoscuta.Cu tarile yugoslave nu se aplica ptr ca nu erau membre la momentul secesiunii.E o regula obligatorie ptr membrii UE nu se accepta schimbari de frontiere ptr ca genereaza conflicte inghetate.Chestia asta ne opreste sa ne unim fizic cu Moldova dar Moldova poate intra in UE si e cam tot aia cu unirea.Dar cu Bugeacul nu e posibil

  6. Mihailescule,posesor de buletin de Ukraina,sfarsitul Rusiei va insemna si sfarsitul unor cretini ca tine care prestati pentru aceasta cloaca nazista.Slugarnicia si obedienta uleioasa nu a placut niciodata stapanilor oricare ar fi fost.Vai mama voastra de lachei ,habar nu aveti pe cine slujiti.Sa va ierte Domnezeu ca nu stiti ce faceti.

  7. Anonim, care esti un imbecil las ,fara nume, am 75 de ani si am muncit pe rupte , iincepand cu 1990, n calitate de inginer proiectant, pana la ca ora 12 noaptea zilnic , cu 6 zile de concediu pe an , pana in 2010. Stau intr-un apartament superb rezidential si acum viztez cat pot Eiuropa. Tu ce ai facut pt. Tara. Tu ce pregatire ai ? . Iubesc istoria si citesc tot ce se poate in domeniu astfel ca sunt informat inclusiv despre invaziile trupelor tariste (ruse ), despre jefuirea bogatiilor Romaniei prin SOVROM- URI realizate de URSS cu concursul cozilor de topoor ccomuniste de la noi. Detest in egala masura ideologia nazista precum si pe cea comunista. Cred in valorile democratiei, si sustin o lume fara arme de distrugere, fara arme nucleare. Rusia a fost si este un stat imperialist si asa va fi intotdeauna, care desii este atat de bogata, are o economie slaba, mai putin in domeniul militar, ca urmare a calitatii locuitorilor ei. Nu cred ca in Rusia va fi posibil un regim democratic, rusul a fost din timpul imperiului tarist sub cnut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger