AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Estonia trimite echipamente militare în Ucraina, inclusiv obuziere

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Estonia trimite echipamente militare în Ucraina, inclusiv obuziere

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Estonia trimite echipamente militare în Ucraina, inclusiv obuziere

Războiul din Ucraina, de la începutul căruia au trecut 42 de zile, rămâne în atenția Europei și a lumii. Se urmăresc declarațiile oficialilor, dar și hotărârile decidenților.

În tot acest context, s-a aflat că Ucraina primește ajutor militar. Mai exact, că Estonia a trimis un lot ce conține inclusiv obuziere, forțelor armate din Ucraina, potrivit mil.in.ua.

Țara baltică a donat Ucrainei nu doar obuziere, ci și rachete antitanc, mine antitanc, arme automate, muniție, dar și grenade de mână, conform aceleiași surse.

Totodată, miercuri au apărut pe Twitter imagini cu tancuri cehe T-72 M1 și BMP-1 IFV încărcate într-un tren pentru a fi transferate în Ucraina.

Aurescu, discuții cu șefa MAE din Estonia

Pe de altă parte, recent s-a aflat de la Ministerul român de Externe că Bogdan Aurescu a avut consultări politice, în prima zi a acestei săptămâni, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Estonia, Eva-Maria Liimets, cu ocazia vizitei pe care aceasta a făcut-o la București.

„În cadrul consultărilor politice, cei doi șefi ai diplomațiilor au convenit măsuri pentru dezvoltarea cooperării politice, economice și sectoriale, cu accent pe domeniile apărare, digitalizare și securitate cibernetică. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a avut un schimb consistent de vederi cu omologul eston cu privire la situația gravă de securitate din Ucraina, cu accent asupra situației refugiaților și măsurilor de consolidare a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al NATO”, a transmis MAE, pe 4 aprilie, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger