AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis. Avertismentul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis. Avertismentul președintelui român

Klaus IohannisRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis. Avertismentul președintelui român

Președintele Klaus Iohannis a discutat vineri seară, 18 februarie, cu președintele american Joe Biden, dar și cu alți lideri NATO, într-o teleconferință în format restrâns, pe tema crizei din Ucraina și a posibilei invazii de către Rusia.

Iohannis a postat pe Twitter un scurt mesaj după conferință telefonică de vineri seară cu președintele SUA, Joe Biden, și alți lideri europeni.

„Conferință importantă de coordonare găzduită de președintele Biden. Situația de securitate continuă să fie critică. Trebuie să demonstrăm unitate și să continuăm să întărim postura de apărare și descurajare a NATO pe flancul estic”, a scris președintele Iohannis.

Conferința telefonică a avut loc la inițiativa președintelui SUA.

Președintele Biden a scris la rândul său pe Twitter că „am discutat azi cu aliații și partenerii transatlantici despre Rusia. Am agreat să susținem Ucraina, să continuăm eforturile diplomatice, și am afirmat că suntem gata să impunem costuri masive Rusiei dacă alege să continue conflictul”.

S-a discutat despre sancţiunile împotriva Rusiei

Într-un comunicat de presă transmis ulterior, Administrația Prezidențială a precizat că „președintele Klaus Iohannis a subliniat oportunitatea continuării consultărilor în acest format și importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în aceste momente critice pentru întreaga comunitate euroatlantică”.

De asemenea, Iohannis „a accentuat necesitatea întăririi posturii de descurajare și apărare, în mod unitar și coerent, pe întregul Flanc Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, mai ales în sudul Flancului Estic”, se mai arată în mesaj. „Președintele României a reiterat sprijinul ferm al țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și pentru dreptul acesteia de a decide în mod liber asupra politicii sale externe”, a mai informat președinția României.

author avatar
Andreea Vlad
632 afisari

10 COMENTARII

  1. CDR – Constantinescu Emil – profesor= guvernare de C A C A T!
    PNL – Johannes – profesor – guvernare de C A C A T!
    Asta este ”dreapta” in Romania.

  2. Acest afacerist care a furat case(apropo justitia nu misca nimic pentru datoria pe care o are de dat tarii),a vandut si ROMANIA
    ca sa devina SECRETAR GENERAL NATO.Vai de voi ce santeti de aceasi varsta cu el.

  3. Ori cu iohanis ,ori fara iohanis,este acelasi lucru,deci mai bine sa stea in dulap sau cocotat pe el

  4. MAI VLAD ,FUGI SI UMFLA DEX-ul POATE INTELEGI SI TU CE-I ALA AVERTISMENT si ce-i AIA O DECLARATIE DE PRESA .
    CUI SA DEA JOHANIS AVERTISMENT ?,HABAR N-AI CE-AI SCRIS !.
    MAI ADEEA NU ESTI LA PRIMA GAFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Mult spus discutat. Alzheimer a indrugat niste prostii, iar klaun s-a tarat de admiratie pe sub masa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger