AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia pentru Donbas a început. Sute de rachete lansate...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia pentru Donbas a început. Sute de rachete lansate din primele ore / Ce anunț a făcut Zelenski – VIDEO

donbasRĂZBOI ÎN UCRAINA. Bătălia pentru Donbas a început. Sute de rachete lansate din primele ore / Ce anunț a făcut Zelenski - VIDEO / captură video

Este a 55-a zi de război și Rusia a intensificat ofensiva în regiunea de est a Ucrainei, în Donbas. Forțele ruse încearcă să străpungă linia frontului în ceea ce oficialii ucraineni au descris drept a doua fază a războiului din Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat în noaptea de luni, 18 aprilie, spre marți începutul Bătăliei pentru Donbas.

„A început Bătălia pentru Donbas”

Această regiune din estul Ucrainei se află în mare parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi, dar Moscova vrea să alunge de aici și ultimele batalioane rămase ale armatei ucrainene, scrie The Guardian.

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive” – VOLODIMIR ZELENSKI

„Vom lupta, oricât de mulţi soldaţi ruşi sunt aduşi aici! Ne vom apăra!”, a mai transmis Zelenski.

Bombardamente puternice. „Este iadul!”

Guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk, Serhii Gaidai, anunţase şi el declanşarea ofensivei trupelor ruse în estul Ucrainei.

„Este iadul! A început ofensiva, cea despre care vorbim de săptămâni întregi” – Serhii Gaidai, guvernatorul ucrainean al LUHANSKULUI

„Sunt lupte în Rubijne şi Popasna, lupte neîntrerupte în alte oraşe paşnice”, a adăugat el.

După ce s-a retras din nord, Rusia și-a reorientat ofensiva terestră în Donbas. În același timp, însă, Armata Roșie a continuat să lanseze lovituri de la distanță asupra altor ținte militare din Ucraina, inclusiv asupra capitalei Kiev și a orașului Lvov.

Bombardamentele continuă în marele orașe

Pe social media s-au raportat o serie de explozii, dintre care unele extrem de puternice, de-a lungul liniei frontului. Astfel, s-a cutremurat Pământul în Donețk, Marinka, Slaviansk și Kramatorsk, dar și la Harkov, Nikolaev și Zaporoje.

Donbasul este cea mai bogată regiune a Ucrainei, atât din punct de vedere industrial, cât mai ales al resurselor naturale. Din 2014, în această regiune s-au format două republici separatiste pro-ruse, nerecunoscute internațional.

author avatar
Andreea Vlad
688 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger