Cauta

Război de miliarde pe medicamentul împotriva coronavirus

Două tabere luptă să obțină exclusivitate pe medicamentul împotriva coronavirusului din China. De o parte stau autoritățile de la Beijing, de cealaltă, companii din categoria „Big pharma”, pregătite să inunde piața cu pastile. Miza e una uriașă, de ordinul miliardelor, iar bătălia se dă cu toate armele pe masă.

Marți, în plină isterie hrănită de articolele apocaliptice ale presei, Bursa de la New York înregistra o scădere cu peste 1000 de puncte, cauzată tocmai de vestea răspândirii Covid-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran. Pe fondul prăbușirii indicelui Dow Jones, acțiunile unei singure firme au înregistrat o creștere spectaculoasă. Compania americană Gilead Sciences a explodat, pur și simplu, pe bursă. Explicația e simplă: cu câteva ore înainte, un oficial de rang înalt din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că există un medicament care ajută la tratarea simptomelor coronavirusului! Un medicament creat de Gilead Sciences, evident.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar OMS crede că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la Organizația Mondială a Sănătății. Din cele relatate de OMS, sunt deja în desfășurare studii clinice cu Remdesivir asupra oamenilor. „Cele două studii – unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată – sunt în plină desfășurare. Anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a recunoscut și purtătorul de cuvânt de la Gilead Sciences.

Firma americană Gilead Sciences crede că va da lovitura cu acest medicament, pe care l-a folosit tot sub formă de experiment și în tratatrea altor două virusuri similare, MERS și SARS.

Pe de altă parte, China s-a grăbit să anunțe, tot luni, că o echipă de cercetători de la Universitatea din Tianjin a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului. Huang Jinhai este procesorul care coordonează proiectul medical, derulat în cel mai mare secret, sub paza strictă a autorităților militare, după cum informează presa străină!

Jinhai a explicat că vaccinul se administrează pe cale orală şi va fi folosit în tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul Covid-19. Publicația Global Times scrie că cercetătorul chinez şi-a administrat patru doze de vaccin şi nu a prezentat efecte secundare! „Vaccinul administrat pe cale orală conţine saccharomyces cerevisiae, un tip de drojdie alimentară, şi o proteină din coronavirus în aşa fel încât să producă anticorpii care să lupte împotriva Covid-19”, susțin cercetătorii Universităţii din Tianjin. Zilele acestea, vaccinul va fi testat pe mai mulți pacienți infectați cu coronavirus. Creează o problemă și după aceea vino cu soluția, iată cheia marilor succese în afaceri.

                                                                                                                       

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version