Cauta

Razboi al declaratiilor Dragnea-Ponta. Crin Antonescu: Parti din cele declarate sunt adevarate

Crin Antonescu nu a reusit sa castige increderea colegilor sai

Dupa o lunga perioada in care nu a mai aparut in spatiul public cu declaratii ce tin de sfera politica, Crin Antonescu a ales sa faca unele lamuriri ce considera ce privesc „istoria politica” a Romaniei.

Intrebat fiind in legatura cu afirmatiile lui Liviu Dragnea, cum ca primul guvern Ponta ar fi fost facut de acesta din urma cu directorul SRI de la vremea respectiva, George Maior, „si cu altii” -varianta negata, insa, de Ponta -fostul co-presedinte al Uniunii Social Liberale a spus cum au stat lucrurile, din punctul sau de vedere. Totul, intr-o interventie telefonica la postul B1TV. „Parti din cele declarate, relatate de cei doi (Dragnea si Ponta-n.n) sunt adevarate, in sensul ca le pot confirma, (…) restul nu stiu – adica lucrurile la care nu am fost de fata (…) nu am stiinta. Ceea ce stiu (…) vorbim de guvernul Ponta 1, cel de dupa caderea (…) a lui Ungureanu, inainte de castigarea alegerilor de catre USL. Este foarte adevarat – a fost un guvern care s-a format politic, era o alianta pe baza de paritare. Cel putin jumatate din Guvern a fost treaba PNL si sub nicio forma nimeni nu s-a amestecat in numiri, decizia a fost luata de mine (…). Si intr-adevar decizia si momentul relatat a constat in lunga dezbatere, cu participantii si locul pe care si dl Dragnea si dl Ponta l-au indicat – in jurul Ministerului de Interne”, a declarat Antonescu.

Fostul lider PNL a mentionat ca, desi intelegerea fusese ca PSD-ului sa ii revina numirea unui sef la acest minister si ca „in mod tacit, cumva, se stia ca Dragnea va fi titularul postului”, la momentul unei discutii la care participau atat domnia sa, cat si Ponta si actualul sef al PSD, fostul premier „a venit cu o alta varianta” – in speta Ioan Rus. Fostul partener al lui Ponta de la sefia USL nu a ascuns ca nu a vazut cu ochi buni acea numire.

Precizarile vin dupa ce Dragnea declarase, seara trecuta, la Antena 3, referindu-se la Ponta, ca acesta din urma „mi-a dat de inteles ca a facut in seara aia, in noaptea aia, Guvernul cu George Maior si cu altii”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version