AcasăNewsRaymon Loewy, parintele designului industrial, celebrat de Google

Raymon Loewy, parintele designului industrial, celebrat de Google

Raymon Loewy, parintele designului industrial, este celebrat marti de motorul de cautare Google.

Astazi se implinesc 120 de ani de la nasterea designerului industrial francez Raymon Loewy, asa ca Google a ales un doodle care arata o locomotiva.

Raymon Loewy a dat dovada de tenacitate si de un talent uimitor. A ajuns in SUA in anul 1919 cu numai 50 de dolari in buzunar, dar a reusit sa se faca remarcat si sa ajunga coperta revistei TIME.

Raymon Loewy s-a nascut in Franta in 1893. Mama era din Paris, iar tatl era un jurnalist austriac. Avea doi frati mai mari, el fiind mezinul. Unul dintre fratii lui Raymon Loewy a devenit chirurg, altul bancher.

Raymon Loewy  a fost atat de inteligent incat a intrat la Universitatea din Paris la varsta de 12 ani, unde a studiat Ingineria Electrica. Trei ani mai tarziu, in 1908, Raymon Loewy  a conceput o un avion, propulsat de o banda elastica, care a castigat mai multe competitii. Totul in miniatura. Inca de cand era adolescent, Raymon Loewy a brevetat design-ul si a vandut modelul de avion in Franta si Anglia.

Raymon Loewy a fost nevoit sa-si intrerupa studiile din cauza izbucnirii Primului Razboi Mondial.  Si-a servit tara ca inginer, iar pana in 1918, la incheierea conflagratiei mondiale, a obtinut rangul de capitan.

In 1919, Raymon Loewy  a mers in America, doar cu 50 de dolari in buzunar.Nu i-a trebuit mult, el reusind sa isi inceapa cariera in SUA ca fashion illustrator. Si-a extins activitatea in domeniul design-ului industrial, iar in 1939, a creat design-ul celei mai populare masini a companiei Studebaker, Champion.

Raymon Loewy  a aparut in 1949 pe coperta revistei Time, iar in 1953 ajunsese sa aiba o firma cu 200 de angajati, un venit anual de peste 3 milioane de dolari si sedii in Londra, Paris, Sao Paolo, Los Angeles si Chicago.

Dupa o cariera de succes in domeniul design-ului auto, RAYMON LOEWY s-a retras din activitate in 1980, la varsta de 87 de ani, intorcandu-se in Franta. A murit in locuinta sa din Monte Carlo, in anul 1986.

[youtube]jUOR1pQ4K9Y[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger