AcasăNewsRaymon Loewy, cel care a schimbat soarta companiei Coca-Cola, omagiat de Google

Raymon Loewy, cel care a schimbat soarta companiei Coca-Cola, omagiat de Google

Raymon Loewy este omagiat marti de motorul de cautare Google. Raymon Loewy este omagiat printr-un Dodle aniversar in forma de locomotiva, astazi implinindu-se 120 de ani de la nasterea sa.

Poate nimeni nu realizeaza asta, dar Raymon Loewy a schimbat destinele a sute de oameni si a revolutionat stiinta.

Raymond Loewy, nascut in Franta pe 5 noiembrie 1893, a devenit cunoscut datorita activitatii sale din SUA. El a creat logo-urile Shell, Exxon, TWA, BP, dar si automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot si designul pentru mai multe locomotive.

Raymond Loewy a avut un cuvant greu de spus in designul companiei Coca Cola. El a creat designul pentru frigiderul Coca-Cola. Ideile sale au devenit cunoscut inca din 1940, insa din cauza razboiului mondial a fost nevoit sa ia o pauza. Insa, cand razboiul s-a terminat,  Raymond Loewy a primit mana libera din partea companiei Coca Cola pentru a crea un nou concept pentru frigider. Designul sau prezenta linii impetuoase si colturi rotunjite, dar si mai multe imbunatatiri functionale. Usile nu se mai deschideau din lateral, ci au fost concepute pentru a se deschide din fata.

Raymond Loewy  si Steve Jobs, fondatorul companiei Apple, au fost comparati in multe randuri, cei doi revolutionand industria designului industrial, aducand modernitate si stil.

La fel ca Steve Jobs, Raymond Loewy  nu a fost nici el ferit de scandal: a fost acuzat de-a lungul timpului de unii angajati ai sai ca le-a furat ideile.

Pe langa automobilele de familie, cele mai faimoase creatii ale lui Raymond Loewy  sunt sticla si doza de Coca-Cola, autobuzul Greyhound, pachetul de tigari Lucky Strike, interioarele unor rachete folosite de NASA si logo-urile companiilor Exxon, Greyhound, Nabisco si Shell.

 

author avatar
Andra Nesu
3.499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger