AcasăNewsRATB: Vatmanul e vinovat pentru accidentul produs miercuri

RATB: Vatmanul e vinovat pentru accidentul produs miercuri

Raportul preliminat al RATB a stabilit ca accidentul produs miercuri, la intersectia dintre Calea Rahova cu Calea Ferentari din Capitala, a fost cauzat de unul dintre vatmanii celor doua tramvaie care s-au ciocnit.

Muncitorii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au stabilit ca unul dintre vatmani este vinovat de producerea accidentului rutier petrecurt, miercuri, la intersectia dintre Calea Rahova cu Calea Ferentari din Capitala.

Astfel, conform unui raport preliminar al RATB, conducatorul tramvaiului cu numarul 204 din linia 41 nu a respectat regulile de circulatie ale tramvaielor, oprind mijlocul de transport la o distanta gresita, comparativ cu perimetrul stabilit prin lege. Mai precis, in loc sa opreasca tramvaiul cu 5 m inainte de patina de actionare, acesta a depasit-o cu peste 5 m.

„Conducatorului de tramvai ii este interzis sa intre pe patina de actionare a macazului electric daca intre acesta si macaz se afla un alt tramvai, sau daca tramvaiul din fata nu a trecut complet peste macaz. Este obligat sa opreasca tramvaiul la o distanta de minim 5 m fata de patina de actionare a macazului”, se arata in raportul RATB, citat de  realitatea.net.

Totodata, in urma expertizelor tehnice intreprinse de catre muncitorii RATB, s-a stabilit ca macazul care a fost implicat in accident, era in stare buna, ultima revizie tehnica fiind realizata in noapte de 17/18 iulie.

Doua tramvaie s-au lovit, miercuri, la intersectia Calea Rahova cu Sebastian. 18 pasageri au fost transportati la spital, iar alte cateva persoane au primit ingrijiri de la medicii de pe ambulantele sosite de urgenta la locul accidentului. Unul dintre mijloacele de transport in comun s-a rupt in doua.

author avatar
Ionut Zgimbau
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger